Search
Now showing items 1-4 of 4
Önemli fındık çeşitlerinin değişik sıcaklık ve nem koşullarında muhafazaları üzerine bazı ambalaj malzemelerinin etkileri
(2019-07-09)
ÖZET DOKTORA TEZİ ÖNEMLİ FINDIK ÇEŞİTLERİNİN DE?İŞİK SICAKLIK VE NEM KOŞULLARINDA MUHAFAZALARI ÜZERİNE BAZI AMBALAJ MALZEMELERİNİN ETKİLERİ Fehmi BAŞ Ankara Üniversitesi Fen bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim ...
Polipropilen ambalajlı bisküvide raf ömrünün matematik-istatistiksel yolla belirlenmesi
(2018-08-06)
35 pim. kalınlığında oryante edilmiş polipropilende (OPP) ambalajlanmış şekerli bisküvide (Petit Beurre) matematiksel-istatistiksel yöntem kullanılarak raf ömrü belirlenmiştir. Bu yöntem, gıdada kalite değişimini kârakterize ...
Farklı ambalajlarda depolanan zeytinyağlarının uçucu aroma bileşenleri ile bazı kalite özelliklerindeki değişimin belirlenmesi
(2018-08-06)
Bu çalışmada, ambalaj farklılığına göre zeytinyağlarının depolama süresinin kaliteye olan etkisi ve uçucu aroma bileşenleri incelenmiştir. Bu amaçla, 2013 yılı ürünü ve Gemlik çeşidi olan zeytinyağları, İzmir ilinden temin ...
Kültür mantarı (Agaricus bisporus)`nın soğukta muhafazası esnasında değişik uygulamaların kalite parametreleri üzerine etkileri
(2018-08-06)
1 1 ÖZET DOKTORA TEZÎ KÜLTÜR MANTARI (Aqaricus bİSPOrus) 'NIN SO?UKTA MUHAFAZASI ESNASINDA DE?İŞİK UYGULAMALARİN KALİTE PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ Nil gün TUNCEL Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe ...