Search
Now showing items 1-4 of 4
Nişastanın şekerlendirilmesi sırasında zymomonas mobilis ile etil alkole fermentasyonu
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi NİŞASTANIN ŞEKERLENDİRİLMESİ SIRASINDA Zymomonas mobilis İLE ETİL ALKOLE FERMENTASYONÜ Tülin ÖZDEREN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: ...
Nişastalı hammaddelerin enzimatik hidroliz ile fermantasyonu sırasında bazı üretim koşullarının verime ve ispirto bileşimine etkileri
(2018-08-06)
1 ÖZET Doktora Tezi NİŞASTALI HAMMADDELERİN ENZİMATİK HİDROLİZ İLE FERMENTASYONU SIRASINDA BAZI ÜRETİM KOŞULLARININ VERİME VE İSPİRTO BİLEŞİMİNE ETKİLERİ Yüksel DENLİ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda ...
İçki ispirtosu üretiminde çavdar kullanımı üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
Ill ÖZET Yüksek Lisans Tezi İÇKİ İSPİRTOSU ÜRETİMİNDE ÇAVDAR KULLANIMI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Müge KAYA Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. ismail YAVAŞ ...
Clostridium acetobutylicum DSM 1731 ve DSM 792 ile nişastadan aseton ve bütanol üretimi için uygun koşulların belirlenmesi
(2018-08-06)
Bu araştırmada Clostridium acetobutylicum DSM 1731 ve DSM 792 suşları ile patates nişastasından aseton ve bütanol üretimi için optimum koşulların belirlenmesine çalışılmıştır. Bu amaçla nişasta konsantrasyonu, pH, sıcaklık, ...