Farklı sıcaklıklarda beslenen aynalı sazan (Eyprinus carpio L.)`nın proteinden yararlanma oranının belirlenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Ill ÖZET Yüksek Lisans Tesı FARKLI SICAKLIKLARDA BESLENEN AYNALI ZAZAX (OprteuF carpio L.) `İN PROTEİNDEN YARARLANMA ORANININ BELİRLENMESİ. M. Nuri ÇAKMAK Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anadilim Dalı 1991 Sayfa : 31 Bu çalışmada, ağırlıkları 120 g ile 280 g arasında değişen Aynalı sazan iCyprtsus carpie L.) balıklarının 16 *C, 21 °C ve 26 °C* da beslenmesinde kullanılan yemdeki proteinin sindirilme düzeyleri tesbit edildi. Balıklara verilen yeme eksternal indikatör madde olarak Kromik oksit (Cr2Q3) katıldı. Kromik oksitli yemlerle beslenen balıkların dışkıları diseksiyon metoduyla alınarak, her üç sıcaklık derecelerinde de dışkı analizleri yapıldı. Analizler sonucunda yemdeki proteinin balıklar tarafından sindirilme düzeyleri 16 X' da. % 81.22, 21 °C* da. % 85.84. 26 *C da % 87.77 olarak tesbit edildi. Sonuç olarak, bu balıkların yaşadıkları ortamın su sıcaklığı arttıkça beslenmelerinde kullanılan yemdeki proteini daha iyi değerlendirdikleri görüldü. ANAHTAR KELİMELER: Sindirim derecesi. Kromik oksit (Cr^j). Aynaifşasan. Protein. SUMMARY Master: Thesis DETERMINATION Of PROTEIN DIGESTIBILITY RATE IN MIRROR CARP {CypriauF carpio L) FED AT DIFFERENT TEMPERATURES M. Nuri ÇAKMAK Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Fisheries Faculty 1993, Page: 31 During this study protein digestibility rate in mirror carp (Cyprinus carao L ) of 120-280 g fed at 16 °C, 21 *C and 26 *C, were detrained. Chromic oxide (CrgOj) as external indicator was add to feed. Feces offish, fed with feed containing chromic oxide, vere obtained by dissection method end analysed. Protein digestibility rates were 81 22 % at 16 % 85.84 % at 21 °C and 87.77 % at 26 °C. As a result, protein digestibility rate in mirror carp was increased with increasing of crater temperature KEY ¥QPJ>S : Digestibility, Chromic oxide (C'^Oj), Mirror carp. Protein.
Collections