Show simple item record

dc.contributor.advisorÖzdemir, Yaşar
dc.contributor.authorÇakmak, M. Nuri
dc.date.accessioned2020-12-29T13:16:21Z
dc.date.available2020-12-29T13:16:21Z
dc.date.submitted1993
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/422524
dc.description.abstractIll ÖZET Yüksek Lisans Tesı FARKLI SICAKLIKLARDA BESLENEN AYNALI ZAZAX (OprteuF carpio L.) `İN PROTEİNDEN YARARLANMA ORANININ BELİRLENMESİ. M. Nuri ÇAKMAK Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anadilim Dalı 1991 Sayfa : 31 Bu çalışmada, ağırlıkları 120 g ile 280 g arasında değişen Aynalı sazan iCyprtsus carpie L.) balıklarının 16 *C, 21 °C ve 26 °C* da beslenmesinde kullanılan yemdeki proteinin sindirilme düzeyleri tesbit edildi. Balıklara verilen yeme eksternal indikatör madde olarak Kromik oksit (Cr2Q3) katıldı. Kromik oksitli yemlerle beslenen balıkların dışkıları diseksiyon metoduyla alınarak, her üç sıcaklık derecelerinde de dışkı analizleri yapıldı. Analizler sonucunda yemdeki proteinin balıklar tarafından sindirilme düzeyleri 16 X' da. % 81.22, 21 °C* da. % 85.84. 26 *C da % 87.77 olarak tesbit edildi. Sonuç olarak, bu balıkların yaşadıkları ortamın su sıcaklığı arttıkça beslenmelerinde kullanılan yemdeki proteini daha iyi değerlendirdikleri görüldü. ANAHTAR KELİMELER: Sindirim derecesi. Kromik oksit (Cr^j). Aynaifşasan. Protein.
dc.description.abstractSUMMARY Master: Thesis DETERMINATION Of PROTEIN DIGESTIBILITY RATE IN MIRROR CARP {CypriauF carpio L) FED AT DIFFERENT TEMPERATURES M. Nuri ÇAKMAK Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Fisheries Faculty 1993, Page: 31 During this study protein digestibility rate in mirror carp (Cyprinus carao L ) of 120-280 g fed at 16 °C, 21 *C and 26 *C, were detrained. Chromic oxide (CrgOj) as external indicator was add to feed. Feces offish, fed with feed containing chromic oxide, vere obtained by dissection method end analysed. Protein digestibility rates were 81 22 % at 16 % 85.84 % at 21 °C and 87.77 % at 26 °C. As a result, protein digestibility rate in mirror carp was increased with increasing of crater temperature KEY ¥QPJ>S : Digestibility, Chromic oxide (C'^Oj), Mirror carp. Protein.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleFarklı sıcaklıklarda beslenen aynalı sazan (Eyprinus carpio L.)`nın proteinden yararlanma oranının belirlenmesi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Anabilim Dalı
dc.subject.ytmFishes
dc.subject.ytmCarps
dc.subject.ytmAquatic products
dc.identifier.yokid28102
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityFIRAT ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid28102
dc.description.pages25
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess