Sol-jel prosesi ile aminoasitlerin metal alkolatlarla olan reaksiyonlarının incelenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu tezde n-Ti(OBu)4'in ayrı ayrı L_Tirozin, L_Glutamin ve L_Lösin aminoasitleri ile Bütanol çözücüsü varlığında, 1:1 molar oranda, oda sıcaklığında sol-jel prosesi ile çalışıldı. Kompleksleşme önce fiziksel değişiklikler ile (renk değişimi, parçacık dağılımı ve çözeltinin kıvamı) sonra kimyasal analiz (13C-NMR, 1H-NMR, FTIR ve UV spektroskopisi) ile incelendi. 13C-NMR, 1H-NMR, FTIR ve UV spektrumlarına dayanarak ve fiziksel değişimlerin destekleri n-Ti(OBu)4 ile L_Tirozin, L_Glutamin ve L_Lösin aminoasitleriyle tamamen tepkidiğini gösterdi.Tepkime sonucu ortaya çıkan ürün 1:4 oranında su ile hidroliz edildi (n-Ti(OBu)4/H2O). Hidrolize uğramış ürünlerin 13C-NMR, 1H-NMR, FTIR ve UV spektrumları incelendi. Kompleksleşme ürünleri ve Hidroliz ürünlerinin iletkenlikleri iletkenlik ölçer ile ölçüldü. Reaction of n-Ti(OBu)4 with one by one amino acid which was L_Tyrosine, L_Glutamine and L_Leucine in 1:1 molar ratio was studied in butanol solution at room temperature by the sol-gel process. The complexiation was investigated by firstly physical changes (colour change, particle dispersion and consistency of solution) and then chemical analysis 13C-NMR, 1H-NMR FT-IR and UV spectroscopy. Physical change? s support and based on 13C-NMR, 1H-NMR, FT-IR and UV spectra showed that n-Ti(OBu)4 completely reacted with L_Tyrosine, L_Glutamine and L_Leucine.The new products were hydrolyzed in water in a ratio of 1:4 (n-Ti(OBu)4/H2O). The product of hydrolysis was investigated by 13C-NMR, 1H-NMR, FTIR and UV spectroscopy. The conductivity of complexiation products and hydrolysis products in bütanol were measured by conductometre
Collections