Show simple item record

dc.contributor.advisorKayan, Asgar
dc.contributor.authorŞen, Lale
dc.date.accessioned2020-12-29T13:06:18Z
dc.date.available2020-12-29T13:06:18Z
dc.date.submitted2007
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/419299
dc.description.abstractBu tezde n-Ti(OBu)4'in ayrı ayrı L_Tirozin, L_Glutamin ve L_Lösin aminoasitleri ile Bütanol çözücüsü varlığında, 1:1 molar oranda, oda sıcaklığında sol-jel prosesi ile çalışıldı. Kompleksleşme önce fiziksel değişiklikler ile (renk değişimi, parçacık dağılımı ve çözeltinin kıvamı) sonra kimyasal analiz (13C-NMR, 1H-NMR, FTIR ve UV spektroskopisi) ile incelendi. 13C-NMR, 1H-NMR, FTIR ve UV spektrumlarına dayanarak ve fiziksel değişimlerin destekleri n-Ti(OBu)4 ile L_Tirozin, L_Glutamin ve L_Lösin aminoasitleriyle tamamen tepkidiğini gösterdi.Tepkime sonucu ortaya çıkan ürün 1:4 oranında su ile hidroliz edildi (n-Ti(OBu)4/H2O). Hidrolize uğramış ürünlerin 13C-NMR, 1H-NMR, FTIR ve UV spektrumları incelendi. Kompleksleşme ürünleri ve Hidroliz ürünlerinin iletkenlikleri iletkenlik ölçer ile ölçüldü.
dc.description.abstractReaction of n-Ti(OBu)4 with one by one amino acid which was L_Tyrosine, L_Glutamine and L_Leucine in 1:1 molar ratio was studied in butanol solution at room temperature by the sol-gel process. The complexiation was investigated by firstly physical changes (colour change, particle dispersion and consistency of solution) and then chemical analysis 13C-NMR, 1H-NMR FT-IR and UV spectroscopy. Physical change? s support and based on 13C-NMR, 1H-NMR, FT-IR and UV spectra showed that n-Ti(OBu)4 completely reacted with L_Tyrosine, L_Glutamine and L_Leucine.The new products were hydrolyzed in water in a ratio of 1:4 (n-Ti(OBu)4/H2O). The product of hydrolysis was investigated by 13C-NMR, 1H-NMR, FTIR and UV spectroscopy. The conductivity of complexiation products and hydrolysis products in bütanol were measured by conductometreen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectKimyatr_TR
dc.subjectChemistryen_US
dc.titleSol-jel prosesi ile aminoasitlerin metal alkolatlarla olan reaksiyonlarının incelenmesi
dc.title.alternativeInvestigation of reactions of amino acid with metal alcoholates by sol-gel process
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentKimya Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid304666
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid232686
dc.description.pages70
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess