Sol-jel prosesi ile aminoasitlerin metal alkolatlarla olan reaksiyonlarının incelenmesi
dc.contributor.advisor | Kayan, Asgar | |
dc.contributor.author | Şen, Lale | |
dc.date.accessioned | 2020-12-29T13:06:18Z | |
dc.date.available | 2020-12-29T13:06:18Z | |
dc.date.submitted | 2007 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/419299 | |
dc.description.abstract | Bu tezde n-Ti(OBu)4'in ayrı ayrı L_Tirozin, L_Glutamin ve L_Lösin aminoasitleri ile Bütanol çözücüsü varlığında, 1:1 molar oranda, oda sıcaklığında sol-jel prosesi ile çalışıldı. Kompleksleşme önce fiziksel değişiklikler ile (renk değişimi, parçacık dağılımı ve çözeltinin kıvamı) sonra kimyasal analiz (13C-NMR, 1H-NMR, FTIR ve UV spektroskopisi) ile incelendi. 13C-NMR, 1H-NMR, FTIR ve UV spektrumlarına dayanarak ve fiziksel değişimlerin destekleri n-Ti(OBu)4 ile L_Tirozin, L_Glutamin ve L_Lösin aminoasitleriyle tamamen tepkidiğini gösterdi.Tepkime sonucu ortaya çıkan ürün 1:4 oranında su ile hidroliz edildi (n-Ti(OBu)4/H2O). Hidrolize uğramış ürünlerin 13C-NMR, 1H-NMR, FTIR ve UV spektrumları incelendi. Kompleksleşme ürünleri ve Hidroliz ürünlerinin iletkenlikleri iletkenlik ölçer ile ölçüldü. | |
dc.description.abstract | Reaction of n-Ti(OBu)4 with one by one amino acid which was L_Tyrosine, L_Glutamine and L_Leucine in 1:1 molar ratio was studied in butanol solution at room temperature by the sol-gel process. The complexiation was investigated by firstly physical changes (colour change, particle dispersion and consistency of solution) and then chemical analysis 13C-NMR, 1H-NMR FT-IR and UV spectroscopy. Physical change? s support and based on 13C-NMR, 1H-NMR, FT-IR and UV spectra showed that n-Ti(OBu)4 completely reacted with L_Tyrosine, L_Glutamine and L_Leucine.The new products were hydrolyzed in water in a ratio of 1:4 (n-Ti(OBu)4/H2O). The product of hydrolysis was investigated by 13C-NMR, 1H-NMR, FTIR and UV spectroscopy. The conductivity of complexiation products and hydrolysis products in bütanol were measured by conductometre | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Kimya | tr_TR |
dc.subject | Chemistry | en_US |
dc.title | Sol-jel prosesi ile aminoasitlerin metal alkolatlarla olan reaksiyonlarının incelenmesi | |
dc.title.alternative | Investigation of reactions of amino acid with metal alcoholates by sol-gel process | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Kimya Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 304666 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 232686 | |
dc.description.pages | 70 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |