Search
Now showing items 1-10 of 200
Farklı özellikte starter kültürlerinin yoğurt yapımında kullanımı ve etkileri
(2018-08-06)
-I -ÖZET- Farklı özelliklerde starter kültürlerin yoğurt yapımında kullanımı ve etkileri üzerine araştırmalar. Araştırmada Wiesby firmasına alt Joghurt 709, Joghurt 4 ve Joghurt V2 kültürlerinin tek tek ve birbirleriyle ...
Probiyotik bakteriler kullanılarak farklı pH`larda üretilen ayranlarda escherichia coli 0/57:H7`nin durumu
(2018-08-06)
ÖZET Probiyotik bakteriler kullanılarak farklı pH'larda yapılan ayranlarda Escherichia coli 0157:H7'nin durumu. Araştırmada iki farklı pH'da ve iki farklı Escherichia coli 0157:H7 inokülasyon düzeyi ile ...
Işınlamanın çörekotunun (Nigella sativa L. ) bazı fizikokimyasal, mikrobiyolojik özellikleri ve yağ asitleri kompozisyonuna etkisi
(2018-08-06)
ÖZETYÜKSEK L SANS TEZIŞINLAMANIN ÇÖREKOTUNUN (Nigella sativa L.) BAZI F Z KOK MYASAL,M KROB YOLOJ K ÖZELL KLER VE YAĞ AS TLER KOMPOZ SYONUNAETK SFerya ARSLAN ÇOLAKTrakya ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüGıda Mühendisliği ...
Marmara Bölgesi rafine ayçiçek yağlarında tokoferol miktar ve kompozisyonlarının tespiti üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
ÖZET Marmara Bölgesi Rafine Ayçiçek Yağlarında Tokoferol Miktar ve Kompozisyonlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. Araştırmada Marmara bölgesinde faaliyette bulunan 18 adet yağ fabrikasından rafine ayçiçek yağı ...
Ankara piyasasında tüketime sunulan kremalı ve çikolatalı pastaların hijyenik durumu üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
Bu araştırmada, Ankara piyasasından sağlanan pastaların mikroorganizma yükleri incelenmiş olup, hijyenik kaliteleri belirlenerek gıda zehirlenmesi açısından taşıdıkları risk ortaya konmaya çalışılmıştır. Kremalı ve çikolatalı ...
Süt protein polimorfizm ve polimorfizm ile tütün bazı kompenintlerinin ilişkisi
(2020-11-13)
ÖZET Bu araştırma Kayseri ili ve çevresinde yetiştirilen Türkiye'ye adapte edilmiş İsviçre Esmeri ırkı (Brown Swiss) sütlerde protein polimorfizmi, ve sütün bazı komponentlerinin polimorfizm yönüyle ilişkisini araştırmak ...
Dondurulmuş milföy hamuru üretiminde optimum üretim yönteminin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
ÖZET Bu araştırmada derin dondurulmuş milföy hamuruna 5 değişik üretim şekli uygulanmıştır. Beş üretim şeklinde yaklaşık olarak 2.5-3.5-4.5 mm olarak 3 farklı kalınlık uygulanarak kabarma sonuçlan tespit edilmiştir. Her ...
Peynir altı suyunun saflaştırılmasında kullanılan plazma modifiye membranların kirlenme karakteristiklerinin incelenmesi
(2020-01-18)
Bu çalışmanın amacı, peynir altı suyu (PAS) proteinlerinin konsantrasyonu için kullanılan ticari polimerik ultrafiltrasyon (UF) membranın (UP020, MWCO; 20kDa) kirlenme performansının incelenmesi ve atmosferik basınç argon ...
Kahvaltılık margarin üretiminde çeşitli kültür kombinasyonları ile farklı depolama koşullarının fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkileri
(2018-08-06)
Bu araştırmada; piyasada dört değişik özellikte bulunan tereyağ kültürleri ile 7 çeşit kültür kombinasyonu kullanıla¬ rak bitkisel kahvaltılık margarin üretilmiştir. 7 çeşit kültür kombinasyonlu margarinler 2 değişik ortamda ...
Brokolinin konserve tipi turşuya uygunluğunun araştırılması
(2018-08-06)
Yüksek Lisans TeziBrokolinin Konserve Tipi Turşuya Uygunluğunun AraştırılmasıTrakya ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüGıda Mühendisliği Ana Bilim DalıDanışman:Prof. Dr. Osman Ş MŞEKÖZETBu araştırmada 4 farklı hazırlama ...