Browsing TEZLER by Subject "Vegetables"
Now showing items 1-4 of 4
-
Edirne İlinde sebze tarımı mekanizasyonunun mevcut durumu ve sorunları
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Edirne'de tarımsal işletmelerin yarıdan fazlasını küçük işletmeler oluşturmaktadır. Küçük işletmelerin yeterli işletme büyüklüğüne sahip olmamaları, ayrıca işletmelerin dağınık ve parçalı olması, tarımsal ... -
Farklı sebze çeşitlerine uygulanan mikrodalga kurutma metodunun sebzelerin kimyasal bileşimine ve kurutma süresine etkisi üzerine bir araştırma
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Doktora Tezi Farklı Sebze Çeşitlerine Uygulanan Mikrodalga Kurutma Metodunun Sebzelerin Kimyasal Bileşimine ve Kurutma Süresine Etkisi Üzerine Bir Araştırma Figen DA?LIO?LU Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ... -
İhracata yönelik dondurulmuş meyve-sebze sanayiinin durumu ve rekabet gücünün artırılmasında kalite kontrol kriterlerinin araştırılması
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET İHRACATA YÖNELİK DONDURULMUŞ MEYVE^SEBZE SANAYİİ VE REKABET GÜCÜNÜN ARTDULMASINDA KALİTE KONTROL KRİTERLERİNİN ARAŞTIRILMASI Tarımsal ürünlerin bozulmadan muhafaza edilmesi ve bu sayede iç ve dış pazarlarda tüketilebilmesi ... -
Paketlenmiş taze sebzelerin hijyenik durumu ve raf ömrü üzerine bir araştırma
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET PAKETLENMİŞ TAZE SEBZELERİN HİJYENİK DURUMU VE RAF ÖMRÜ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Paketlenmiş taze sebzeler tabii halde tüketildiklerinden halk sağlığı açısından riskli gıdalar arasında gösterilebilir. Toplam canlı bakteri, ...