Browsing TEZLER by Subject "Vacuum"
Now showing items 1-2 of 2
-
Sütte kurumadde arttırılmasında kullanılan vakum cihazlarının karakteristik değerlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-13)II ÖZET Bu araştırma aşağıdaki kuruluşlarda yapılmıştır. - Özen Süt İşletmesi Çorlu-Misinli - Tikveşli Süt İşletmesi Lüleburgaz - Eker Süt İşletmesi Bursa Araştırmada yapılan çalışmalar beş ana başlık altında toplanmıştır. ... -
Vakum paketlenmiş kaşar peyniri yapımında uygulanan farklı proseslerinin kaşar peynirinin çeşitli özelliklerine etkisi
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada üç farklı pH'da (4.8, 5.0 ve 5.2 ) teleme üretilmiş ve elde edilen telemeler dört ayrı haşlama sıcaklığında (70, 75, 80 ve 85 °C ), % 5 tuz içeren haşlama sularında haşlanarak toplam 72 adet kaşar peyniri ...