Browsing TEZLER by Author "Polat, Cemal"
Now showing items 1-20 of 21
-
Adapazarı ili yem fabrikalarının üretim teknolojileri varolan durumu ve sorunları üzerine bir araştırma
Özel, Öznur (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-14)Bu çalışmada Adapazarı İli yem endüstrisinin üretim durumu ve sorunlarını tespit etmek amaçlanmıştır. Düzenlemede bu yem fabrikaları anket yolu ile tespit edilerek bazı üretim karakterleri ile kapasiteleri, kapasite kullanım ... -
Bursa ili yöresindeki tavukçuluk işletmelerinde kullanılan yemlik sistemlerinin verime etkisi
Karadaş, Mustafa (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)V ÖZET Bu araştırmanın amacı Bursa İli ve yöresindeki tavukçuluk sektörünün ne durumda olduğunu saptamak ve üniversite üretici işbirliği ile var olan sorunların üzerine gitmektir. Bursa İli ve yöresinde tavukçuluk, yaygın ... -
Çorlu ilçesinde silaj üretimi, silaj üretim tekniği sorunları ve çözüm yolları
Aksoy, Özge (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Araştırma 1998-1999 yıllarını kapsayan dönemde Tekirdağ'ın Çorlu İlçesinde yürütülmüştür. Bu çalışma, Çorlu İlçesinde farklı türdeki yem bitkilerinden yapılan silajların kalitesini belirlemek, üretim tekniklerini ... -
Dağlıç, kıvırcık, merinos`un lif ve folikül özellikleri bakımından karşılaştırılması
Erol, Ertan (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Dane buğday, öğütülmüş dane buğday ve dane buğday-öğütülmüş dane buğday karışımının broiler civcivlerinde performansa olan etkisi
Ağyüzlü Albayrak, Yasemin (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu araştırma öğütülmüş buğday beslemesinin 2 ve 5 hafta arasındaki karışık cinsiyetti Roos PM3 broyler civcivleri üzerindeki etkisini araştırmak amacıyla kurulmuştur. Deneme üç farklı deneme yemiyle 6 bölmede rasgele ... -
Değişik eksojen enzimlerin etlik piliçlerde karkas verimi üzerine etkileri
Hangün, Özden (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)I ÖZET Bu çalışmada, değişik ekzojen enzimlerin, etlik piliçlerde karkas verimi ve bazı karkas parametreleri üzerine etkileri araştırılmıştır. Araştırmada bir günlük yaştaki 242 adet Cobb tipi erkek ve dişi ı etlik piliç ... -
Deri sanayi katı atıklarının hayvan beslemede kullanılabilirliği üzerinde bir araştırma
Gönülol, Arzu (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada; Türkiye dericiliğinde önemli bir yeri olan Çorlu deri sanayinde oluşan atıklar belirlenerek, katı atıkların hayvan beslemede kullanılabirliliği araştırılmıştır. Bu amaçla Çorlu deri işletmelerine yönelik geniş ... -
Enzim inokulant kullanımının mısır silajlarında fermantasyon gelişimi ve silaj kalitesi üzerine etkileri
Bayindir, Serol (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada mikrobiyal katkı maddesi ve enzim - mikrobiyal katkı maddesi ile muamelenin süt olum aşamasındaki mısır silajında fermentasyon gelişimi, silaj kalitesi ve aerobik bozulmaya direnç üzerindeki etkileri ... -
Etlik piliçlerde yüksek enerjili yüksek proteinli ayçiçeği küspesinin karkas randımanı ve abdominal yağ üzerine etkisi
Kayhan, Arzu (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)III ÖZET Yüksek enerjili yüksek proteinli ayçiçeği tohumu küspesi (YEYP- ATK )'nin etlik piliçlerde canlı performans ve karkas randımanı ile abdominal yağ üzerine etkisini ölçmek üzere bir deneme düzenlenmiştir. Bu ... -
Karma yemlerde bulunan ağır metallerin mevcut durumu ve hayvan besleme üzerine etkileri
Toprak Demirezen, Pinar (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Günümüzde bilinçsizce kullanılan tarımasl ilaçlar, kimyasallar, gübreler, oluşan çevrekirliliği, tarımsal ürünlerde, yem bitkilerinde, kalıntı bırakmakta, kalıntı miktarları belirli standartdeğerlerin üzerine çıktığında ... -
Keseli dönemi bitiren aynalı sazanların 3-4 aylık büyüme dönemine gelinceye kadar farklı sıcaklıklardaki ağırlık artışları ve yem tüketimleri üzerine bir araştırma
Yağcilar, Çetin (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)İİ ÖZET Keseli dönemi bitiren aynalı sazanların 3-4 aylık büyüme dönemine gelinceye kadar farklı sıcaklıklardaki ağırlık artışları ve yem tüketimleri üzerine bir araştırma. Bu çalışmada, keseli dönemi bitiren aynalı ... -
Marmara bölgesinde yapılan silaj türleri ve besin madde içerikleri üzerine araştırmalar
Işik, Bahri (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu araştırma Marmara bölgesinde 1993 ve 1994 yıllarında değişik yem bitkileri ve katkı maddeleri kullanılarak en uygun silaj türünü saptamak amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada kullanılan mısır, sudan otu ve yonca yem ... -
Tekirdağ ili koşullarında yetiştirilen brinci ve ikinci ürün mısır çeşitlerinin silaj kalitesi ve aerobik dayanıklılıkları üzerine etkileri
Kaya, Özlem (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZETBu çalışma, beş farklı melez mısır çeşidinin (Cargil-955, Pioneer-3167, 9510, 9516,Ada-523) fermantasyon özellikleri, aerobik dayanıklılık, ham besin maddeleri ve hücreduvarı içerikleri üzerindeki etkilerini incelemek ... -
Trakya Bölgesinde üretilen ve Bulgaristan`dan ithal edilen ayçiçeği tohumu küspelerinin besin madde içeriği (Ham protein, ham selüloz, ham yağ, ham kül ve rutubet )`nin saptanması ve bunlara etki eden faktörler üzerine b
Şenol, İbrahim (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada, Bulgaristan'dan ithal edilmiş ve Trakya Bölgesindeki yağ fabrikalarından toplanmış olan ayçiçeği tohumu küspeleri incelenmiştir. Bu küspelerin, rutubet, ham protein, ham yağ, ham selüloz ve ham kül ... -
Trakya bölgesinde yem fabrikalarının üretim ve kapasite durumu üzerine bir inceleme
Cebe, Yusuf (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Ülkemizde karma yem üretimi Uluslararası gelişmelere paralel olarak kısa bir sürede hızlı bir gelişme göstermiştir. Fakat bu gelişme yeterli değildir. Ülkemizdeki karma yem üretiminin artması veya azalması ülke ... -
Trakya bölgesindeki tavukçuluk işletmelerinin mevcut durumu, kullanılan yemlik sistemleri ve bu sistemlerden doğan yem kayıpları
Durgut, Mehmet (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)VII ÖZET Bu araştırmanın amacı, Trakya Bölgesinde tavukçuluk sektörünün ne durumda olduğunu saptamak ve üretici üniversite işbirliği ile var olan sorunların üzerine gitmektir. Trakya Bölgesinde, tavukçuluk daha çok Tekirdağ ... -
Trakya bölgesindeki un fabrikalarından elde edilen buğday endüstrisi yan ürünlerinin yem değerlerinin in vitro yöntemlerle belirlenmesi üzerine bir araştırma
Adadan Taşan, Ebru (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)IÖZETBu çalışma, Trakya Bölgesindeki Un Fabrikalarında üretilen kepek, razmol vebonkalit örneklerinin ham besin maddeleri ve yem değerlerinin belirlenmesi amacı ileyürütülmüştür. Bu çalışmada deneme gruplarını 6 adet Edirne ... -
Türkiye`de kanatlı yemlerinde katkı maddeleri, antikoksidialler ve yağ kullanım durumlarının saptanması üzerine bir araştırma
Kaydi, H.Deniz (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada, Türkiye genelinde üretilen kanatlı yemlerinde kullanılan katkı maddeleriyle (antikoksidiyaller, performans arttırıcı antibiyotikler, enzimler, salmonella önleyiciler, antioksidanlar, küf ve mantar ... -
Un fabrikalarında ikincil ürün olarak elde edilen kepek, razmol, bonkalit, kavuz ve kırık buğdayın fabrika ekonomisine katkısı ve bu ürünlerin yem sanayii için önemi
Temel, Kemal (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Buğdaygiller insanoğlunun varoluşundan beri temel besin gruplarından birini oluşturmuştur. Un sanayiinde buğdaydan ekmeklik un elde edilirken bir takım atık ürünler açığa çıkar. Bunlar kırık buğday, kepek, razmol, bonkalit, ... -
Ülkemizde kanatlı yemlerinde enzim kullanımının durumu
Öztuna, Asli (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)m ÖZET Ülkemiz kanatlı yemlerinde enzim kullanımın durumu konulu Literatür çalışmasında; yumurta tavuklarında, etlik piliçlerde ve bıldırcınlarda bu enzimlerin karma yemlere ilavesi sonucu etkileri irdelenmiştir. Yapılan ...