Browsing TEZLER by Author "Bağcı, Ufuk"
Now showing items 1-4 of 4
-
Atmosferik plazma uygulamalarının nar tanelerinin yüzey dekontaminasyonu üzerine etkileri
Tavşantepe, İrem (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2023)Minimum işlenmiş gıdaların raf ömrünü kısıtlayan en önemli faktör mikrobiyal bozulmalardır. Son yıllarda minimum işlenmiş gıda üretiminde gıdalarda kalıntı bırakmayan ve ısıl olmayan işlemler önem kazanmıştır. Bu kapsamda ... -
Hardaliye üretiminde kullanılan antimikrobiyal maddelerin fermantasyon üzerine etkileri
Gürbüz, Özge (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Hardaliye, siyah yaş üzümleri, hardal tohumu ve vişne yaprağı kullanılarak laktik asit fermantasyonu yoluyla üretilen geleneksel alkolsüz bir içecektir. Geleneksel Hardaliye üretiminde üzüm şırasında maya faaliyetini ... -
Taze havuçların yüzey dekontaminasyonu üzerine atmosferik basınç plazma uygulamasının etkisinin incelenmesi
Bakla, Efe (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-01-30)Minimum işlenmiş gıdaların (MİG) raf ömrünü kısıtlayan en önemli faktörlerden biri mikrobiyal bozulmadır. Minimum işlenmiş havuç ve havuç içeren gıdalar önemli bir pazara sahip olup, bu ürünlerin raf ömrünün besinsel içeriğe ... -
Unlu mamullerde kullanılan katkı maddeleri ile ilgili tüketiciyi bilinçlendirme amaçlı mobil uygulama geliştirilmesi
Tülmen, Cansu (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-11-07)Gıda katkı maddeleri, `Besleyici değeri olsun veya olmasın, tek başına gıda olarak tüketilmeyen ve gıdanın karakteristik bileşeni olarak kullanılmayan, teknolojik bir amaç doğrultusunda üretim, muamele, işleme, hazırlama, ...