Kayısıların kurutma karekteristikleri
dc.contributor.advisor | Kıncal, Suzan | |
dc.contributor.author | Akbaba, Halil | |
dc.date.accessioned | 2020-12-29T10:00:53Z | |
dc.date.available | 2020-12-29T10:00:53Z | |
dc.date.submitted | 1985 | |
dc.date.issued | 2018-12-04 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/389572 | |
dc.description.abstract | - 43 - 6. ÖZET Bu çalışmada direkt infrared ısı kaynağı altında 50, 60 ve 70°C sıcaklıklarda Tokaloğlu ve Royal kayısı çeşitlerinin kurutma ka- rekteristiği araştırıldı. Serada da aynı kayısı çeşitlerinin gü neşte kurutulma karakteristikleri araştırıldı. Effektif difüzzi- viteler ve difüzziviteler için aktivasyon enerjisi, azalan akı bölgesinde hesaplandı. | |
dc.description.abstract | - 44 - 7. SUMMARY In this study, the drying characteristics of the Tokaloğlu and Royal apricot varieties were investigated at temperatures of 50, 60, ?0°C under direct radiation of an infrared heat sources. The sun-drying characteristics of the same apricots varieties are isvestigated in the green house. The effective diffusivities and the energy of activation for diffusivities were calculated for the falling rate period. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Kayısıların kurutma karekteristikleri | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-12-04 | |
dc.contributor.department | Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | null | |
dc.subject.ytm | Apricot | |
dc.subject.ytm | Drying | |
dc.subject.ytm | Fruits | |
dc.identifier.yokid | 283 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | EGE ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 283 | |
dc.description.pages | 98 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |