Show simple item record

dc.contributor.advisorKıncal, Suzan
dc.contributor.authorAkbaba, Halil
dc.date.accessioned2020-12-29T10:00:53Z
dc.date.available2020-12-29T10:00:53Z
dc.date.submitted1985
dc.date.issued2018-12-04
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/389572
dc.description.abstract- 43 - 6. ÖZET Bu çalışmada direkt infrared ısı kaynağı altında 50, 60 ve 70°C sıcaklıklarda Tokaloğlu ve Royal kayısı çeşitlerinin kurutma ka- rekteristiği araştırıldı. Serada da aynı kayısı çeşitlerinin gü neşte kurutulma karakteristikleri araştırıldı. Effektif difüzzi- viteler ve difüzziviteler için aktivasyon enerjisi, azalan akı bölgesinde hesaplandı.
dc.description.abstract- 44 - 7. SUMMARY In this study, the drying characteristics of the Tokaloğlu and Royal apricot varieties were investigated at temperatures of 50, 60, ?0°C under direct radiation of an infrared heat sources. The sun-drying characteristics of the same apricots varieties are isvestigated in the green house. The effective diffusivities and the energy of activation for diffusivities were calculated for the falling rate period.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleKayısıların kurutma karekteristikleri
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-12-04
dc.contributor.departmentGıda Teknolojisi Anabilim Dalı
dc.subject.ytmnull
dc.subject.ytmApricot
dc.subject.ytmDrying
dc.subject.ytmFruits
dc.identifier.yokid283
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityEGE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid283
dc.description.pages98
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess