Bazı üzüm çeşitlerinde asma şarjının üzüm verim ve kalitesine etkileri üzerinde araştırmalar
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET Araştırma, ele alınan dokuz üzüm çeşidinde verim ve kalitenin farklı şarjlar sonucu ne şekilde etkilendiğini saptamak, böylece uygulanan şarjlar arasından herçeşide özgü en uygun şarjı ortaya koymak için Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi deneme ve üretim bağlarında yapılmıştır. Üzüm çeşitlerine dört farklı budama uygulanmış, Cinsaut, Semillion ve Muscadella'nın üç gözden; Foça karası, Kalecik Karası, Merlot, Hamburg Misketi, Colombard ve Harslevelü'nün dört gözden budanmaları en iyi sonuçları verdiğinden, bu tip budamaların yapılması önerilmiştir.
Collections