Kabak çekirdeği yağının süperkritik CO2 ortamında ekstraksiyonu
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Kabak çekirdeğinden süperkritik koşullarda CO2 kullanılarak gerçekleştirilen ekstraksiyon çalışmaları ile de kısa zamanda kaliteli yağ eldesi hedef alınarak farklı ekstraksiyon koşullarında elde edilen yağ miktarları ve serbest yağ asitleri baz alınarak uygun çalışma koşulları ve ürünün kullanılabilirliği araştırılmıştır. Araştırmaya tabi tutulan hammaddeler; İskenderun ve Nevşehir yörelerinden temin edilen işlenmiş ve işlenmemiş kabak çekirdekleri ile piyasada bulunan bazı kabak çekirdeği yağlarından oluşmaktadır. Bu hammaddelerin yağ miktarları, serbest yağ asitleri, sabunlaşmayan madde miktarları, iyot indisleri, kırılma indisleri ve yoğunlukları incelenmiştir. Yapılan analizlerin sonucu göz önünde bulundurularak gerekli değerlendirmeler yapılmıştır. By targeting good quality oil recoveries from pumpkin seeds within a short time, suitable working conditions and usability of product have been researched based on the oil amounts and free oil acids obtained under different extraction conditions through either extraction works performed by using CO2 under supercritical conditions. The raw materials subjected to research were the following: treated and untreated pumpkin seeds provided from the regions of Iskenderun and Nevsehir as well as pumpkin seed oils found in the market. The oil amounts, free oil acids, unsaponifiable matter amounts, iodine indices, breaking indices and densities of such raw material were analyzed. The necessary evaluations were carried out by considering the results of the performed analyses.
Collections