Search
Now showing items 1-10 of 76
Kahve zarının diyet lifi kaynağı olarak gıda formülasyonlarında kullanılması
(2020-06-15)
Bu çalışmada, fonksiyonel bir bileşen olarak kahve çekirdeği zarının kek formülasyonunda kullanılması ve kek kalitesi üzerine etkisinin araştırılması amaçlanmıştır. Bu amaçla işlem görmemiş ve su ile işlem görmüş kahve ...
Meyve suyu konsantrelerinin kalitesine mikrodalga çözündürme uygulamalarının etkileri
(2020-02-20)
ÖZETMEYVE SUYU KONSANTRELERİNİN KALİTESİNE MİKRODALGA ÇÖZÜNDÜRME UYGULAMALARININ ETKİLERİÖZALP, HazalYüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Anabilim DalıTez Danışmanı: Prof. Dr. Taner BAYSALAralık 2019, 57 sayfaGıda sanayinde, ...
Hayvansal kaynaklı gıdalarda ısısal işlemlerin protein kalitesi üzerine etkisinin çeşitli yöntemlerle değerlendirilmesi
(2020-01-17)
Proteins occupy a unique status among the constituents of biological matter by virtue of their relatively large size and complex, multif aceted and multireactive structures. These properties of food protein can exert ...
Puf kurutma yöntemi ile protein içeriği yüksek atıştırmalık beyaz peynir üretimi: Uygun ön işlem koşullarının belirlenmesi, puf kurutma işlem koşullarının optimizasyonu
(2020-03-26)
Bu çalışmada yarım yağlı taze beyaz peynirin farklı ön kurutma yöntemleri (sıcak hava ile kurutma, mikrodalga kurutma ve dondurarak kurutma) ile puf kurutma öncesi sahip olması gereken nem içeriklerine düşürülmesi ve puf ...
Kakao iç kabuğunun biyoaktif bileşenler açısından incelenmesi ve gıdalarda kullanım imkanlarının araştırılması
(2020-08-15)
Son yıllarda yapılan çalışmalar yağlı tohumların kabuk kısımlarının biyoaktif bileşenler ve lifçe zengin olduğunu ortaya koymuştur. Bu bilgiler doğrultusunda çalışmamızda, kakao endüstrisinde kakao çekirdeğinin işlenmesi ...
Koyun karkaslarına elektirik uygulamasının et kalitesine olan etkilerinin araştırılması
(2020-02-07)
Yapılan çalışmada koyun karkaslarına kesim sonrası verilen 48 Volt elektriksel uyarının ve kasların ölüm sertliği süresince bekletildikleri sıcaklıkların glikolizis parametreleri ve et kalitesi üzerine olan etkileri ...
Yüksek basınç uygulamasının geleneksel bir türk köftesinin bazı kalite özellikleri üzerideki etkisinin incelenmesi
(2020-05-05)
Yüksek basınç teknolojisi, tadı belirleyen faktörlerden biri olan doku özelliklerini geliştirmekte, miyofibriler proteinlerin fonksiyonel özelliklerini arttırmakta, mikrobiyal yükün azalmasını sağlamakta, depolama sırasında ...
Çiya tohumu ve çimlendirilmiş tane ve filizler ile zenginleştirilmiş yoğurdun in vitro sindirim sonrasında protein profilinin belirlenmesi
(2020-01-19)
Günümüzde beslenme ve sağlık arasında olan ilişkinin daha net gün yüzüne çıkmış olması ve bu ilişkinin öneminin gün geçtikçe daha çok anlaşılması; tüketicilerde gıda ve beslenmeye verilen önemin artmasına ve tüketicilerin ...
Üzüm suyu konsantresi üretiminde yaşam döngüsü değerlendirmesi
(2020-08-11)
Artan nüfus, gelişen teknoloji ve sanayileşme sonucu mevcut kaynaklar tükenme riski ile karşı karşıya gelmiştir. Bu durum tüm sektörleri olduğu gibi gıda sektörünü de sürdürülebilir üretim yöntemleri aramaya ve uygulamaya ...