Atomik absorpsiyon spektroskopisi ve kompleksometrik titrasyonla sütte kalsiyum miktar tayini
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
VI ÖZET Çalışmamızda dört farklı süt numunesinin kalsiyum içerikleri atomik absorpsiyon spektroskopisi yöntemi ve kompleksometrik titrasyon yöntemiyle tayin edilmiştir. Atomik absorpsiyon spektroskopisi yönteminde iyonizasyonu engelleyici olarak sezyum klorür kullanılmış, diazotoksit-asetilen aleviyle çalışılmıştır ve ölçümler 422.7 nm'de gerçekleştirilmiştir. Kompleksometrik titrasyon yönteminde ise süt proteinlerinin salisilik asitle çöktürülmesini takiben, müreksit indikatörlüğünde EDTA standart çözeltisi kullanılarak çalışılmıştır. Sonuçlar istatistiksel olarak değerlendirilmiştir. VII SUMMARY In this study, quantitative determination of Calcium was realized by two methods. For this purpose four different milk samples were chosen. In atomic absorption spectroscopy method, dinitrogenoxide-acetilen gas system was used and cesium chloride was added to prevent ionization. In complexometric titration method, EDTA was the standard solution and the indicator was murexide. In this method salicylic acid was used to precipitate milk proteins. Finally results of both methods were evaluated statistically with respect to precision and repeatability.
Collections