The effect of snacking on fasted state main meal of those who are 12-60 years old and on a weightloss diet
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışma ara öğün yapanların ana öğündeki açlık durumunun değerlendirilmesi amacıyla 01.11.2017 – 31.12.2017 tarihleri arasında yapılmıştır. Çalışma, Özel Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet bölümüne başvuran, 18 yaşından büyük 87 kadın birey ile yapılmıştır. Toplam 11 sorudan oluşan veri formu ile çalışmaya katılan bireylerden bilgi edinilmiştir. Kişilerin herhangi bir rahatsızlığı olup olmadığı, çalışma ve spor yapma, ara öğün yapıp yapmama durumlarına göre değerlendirme yapılmıştır. Araştırma sonucu elde edilen bulguların istatistiksel analizleri SPSS istatistik 17 programı ile yapılmıştır. Çalışmanın sonucunda diyetisyene başvuran kişilerin çoğunluğunun ara öğün yaptığı ve ana öğüne daha tok girdikleri tespit edilmiştir. Ara öğünün gerekli olup olmadığı kişiden kişiye değişmekle beraber buna net bir cevap verebilmek için daha çok çalışmaya ihtiyaç olduğu tespit edilmiştir. This study was carried out between the dates of 01.11.2017 – 31.12.2017 in order to evaluate fasting status people who has snack or not before main meals. Study was made in Özel Adana Hospital who applies to nutritionist, with 87 female individuals over 18 years of age. Datas collected by 11 questions survey. An assessment was made according to whether they work, goes to any sport, having snacks or not. The statistical analysis of the findings of the study was made with SPSS statistics 17 program. As a result of the study, it was determined tha most of the participants had snacks in their daily life and felt more satiated before the main meal. However it is determined that we need more studies to provide a clear answer to 'people should snack or not'.
Collections