Show simple item record

dc.contributor.advisorKaraltı, İskender
dc.contributor.authorCivelek, Biset Selen
dc.date.accessioned2020-12-29T06:57:36Z
dc.date.available2020-12-29T06:57:36Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2020-05-08
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/340012
dc.description.abstractBu çalışma ara öğün yapanların ana öğündeki açlık durumunun değerlendirilmesi amacıyla 01.11.2017 – 31.12.2017 tarihleri arasında yapılmıştır. Çalışma, Özel Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet bölümüne başvuran, 18 yaşından büyük 87 kadın birey ile yapılmıştır. Toplam 11 sorudan oluşan veri formu ile çalışmaya katılan bireylerden bilgi edinilmiştir. Kişilerin herhangi bir rahatsızlığı olup olmadığı, çalışma ve spor yapma, ara öğün yapıp yapmama durumlarına göre değerlendirme yapılmıştır. Araştırma sonucu elde edilen bulguların istatistiksel analizleri SPSS istatistik 17 programı ile yapılmıştır. Çalışmanın sonucunda diyetisyene başvuran kişilerin çoğunluğunun ara öğün yaptığı ve ana öğüne daha tok girdikleri tespit edilmiştir. Ara öğünün gerekli olup olmadığı kişiden kişiye değişmekle beraber buna net bir cevap verebilmek için daha çok çalışmaya ihtiyaç olduğu tespit edilmiştir.
dc.description.abstractThis study was carried out between the dates of 01.11.2017 – 31.12.2017 in order to evaluate fasting status people who has snack or not before main meals. Study was made in Özel Adana Hospital who applies to nutritionist, with 87 female individuals over 18 years of age. Datas collected by 11 questions survey. An assessment was made according to whether they work, goes to any sport, having snacks or not. The statistical analysis of the findings of the study was made with SPSS statistics 17 program. As a result of the study, it was determined tha most of the participants had snacks in their daily life and felt more satiated before the main meal. However it is determined that we need more studies to provide a clear answer to 'people should snack or not'.en_US
dc.languageEnglish
dc.language.isoen
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBeslenme ve Diyetetiktr_TR
dc.subjectNutrition and Dieteticsen_US
dc.titleThe effect of snacking on fasted state main meal of those who are 12-60 years old and on a weightloss diet
dc.title.alternative12-60 yaş arasi zayıflama diyeti uygulayan bireylerin ara öğünlerinin ana öğünlerindeki açlık durumuna etkisi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-05-08
dc.contributor.departmentBeslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı
dc.subject.ytmEmaciation
dc.subject.ytmDiet
dc.subject.ytmNutrition
dc.subject.ytmFeeding behavior
dc.subject.ytmNutritional status
dc.subject.ytmNutrition surveys
dc.identifier.yokid10273826
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityYEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid567468
dc.description.pages49
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess