Staphylococcus aureus`un gelişimi üzerine sıcaklık, pH, sodyum klorür ve koruyucuların (asetik asit, sorbik asit ve tuzları) birlikte etkisinin tepki yüzey yöntemi (response surface model) ile belirlenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
öz Staphylococcus aureus CC. 2392 susunun gelişimi üzerine, 37 °C de Nutrient Broth besiyerinde başlangıç pH (5.0, 5.5, ve 6.0), sodyum klorür (%0, 5, ve %10) ve potasyum sorbatın (0, 500 ve 1000 ppm) tek ve birlikte etkileri incelenmiştir. Modifiye Gompertz eşitliği kullanılarak her bir gelişim eğrisi için lag faz süreleri (D) ve maksimum gelişim hızlan (M) hesaplanmıştır. pH' nın düşmesi, sodyum klorür ve potasyum sorbat derişiminin artması lag faz süresinin uzamasına ve maksimum gelişim hızının azalmasına neden olmuştur. ABSTRACT The effects and interactions of initial pH(5.0, 5.5, or 6.0), sodium chloride(0, 5, or 10%) and potassium sorbate (0, 500 or 1000 ppm) on the growth of Staphylococcus aureus CC. 2392 were determined using Nutrient Broth at 37 °C. Growth data were analyzed by nonlinear regression analysis to generate Gompertz Equations, which were used subsequently to calculate lag phase duration (D) and maximum specific growth rate (M). Decreasing the pH and increasing levels of sodium chloride and potassium sorbate increased the lag phase duration and decreased maximum specific growth rate.
Collections