Search
Now showing items 1-10 of 103
Ekstrüzyon prosesinin bakla ekstrüde ürünlerinin besinsel özellikleri üzerine etkisi
(2019-02-01)
Bakla (Vicia Faba L.) yüksek protein içeriğine sahip gıda ve yem olarak kullanılan besleyici bir bakliyat türüdür. Baklanın kullanımı antibesinsel faktörlerin varlığından dolayı sınırlıdır. Bu çalışmanın amacı, çerez gıda ...
Murt (Myrtus Communis L.) meyvesinden polifenol oksidaz enziminin saflaştırılması ve karakterizasyonu
(2018-11-29)
Ülkemizde genellikle Mersin adıyla tanınan Myrtaceae familyasına ait olan murt (Myrtus Communis L.) özellikle Akdeniz Bölgesinde murt, hambeles veya adi mersin adlarıyla da bilinmektedir. Olgunlaşmanın başlangıcında etli ...
Kırmızı mercimek (lens culınarıs) makarnası üretiminin araştırılması
(2019-05-08)
Tüketici talepleri sosyal, ekonomik ve teknolojik değişimlerle birlikte şekillenmektedir. Endüstrinin bu değişimlere karşı tutumu ve tavrı pazarda ana rekabet unsurlarındandır. Pazardaki varlıklarını sürdürmek için yeni ...
Radyo frekans yöntemi ile çözdürme işleminin matematiksel modellenmesi
(2018-08-06)
Dondurma prosesi gıda endüstrisinde, gıda ürünlerinin raf ömürlerinin artırılması ve kalitelerinin muhafaza edilebilmesi amacıyla yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Dondurulmuş ürünlerin tüketilebilmesi veya bir ...
Keçiboynuzu meyvesinde bakır ve çinkonun kimyasal formlarının belirlenmesi
(2018-08-06)
öz Bu çalışmada, mineral elementler açısından zengin olan keçiboynuzu (Ceratonia siliqua L.) meyvesinde, bakır ve çinkonun kimyasal formları araştırılmıştır. Bu amaçla meyvede; Metil izobütil keton (MEBK), Karbon tetraklorör ...
Baklagil nişastalarının sindirimi yavaş nişastaya (SYN) ve enzime dirençli nişastaya (EDN) dönüştürülmesi
(2018-08-06)
Bu çalışmada nohut, fasulye ve barbunyadan elde edilen doğal nişastalar pirodekstrinizasyon (PD), çapraz bağlama (ÇB), ısı-nem uygulaması (IN) ve jelatinizasyon-retrogradasyon (JR) işlemleriyle modifiye edilmişlerdir. ...
Kara havuç antosiyaninlerinin kopigmentasyon ile kararlılıklarının değişimi
(2018-10-08)
Bu çalışmanın temel amacı, kara havuçtan elde edilen antosiyanin özütlerinin, farklı kopigment içeren nar ve mandalina kabukları ile polifenolik bileşenlerce zengin gül petalleriyle kopigmentasyonu sağlanarak, kopigmentasyonun ...
Nohut bazlı ekstrüde ürünlerin geliştirilmesi
(2018-08-06)
Nohut unu ile tarhana formülasyonu kullanılarak fermente edilen karışımlar Rondol marka çift vidalı ekstrüder ile işlenmiştir. Ön denemeler sonucunda çalışmanın bağımsız değişkenleri olarak gam miktarı, vida hızı ve kalıp ...
Bazı stabilizerlerin yoğurt ve dondurmanın kalite kriterlerine etkileri
(2018-08-06)
oz Bu çalışmada bazı stabi üzerlerin yoğurt ve dondurma kalitesinde meydana getirdiği değişiklikler incelenmiştir. Stabilizer olarak yoğurt üretiminde LBG (locust bean gum), agar ve pektin; dondurma üretiminde ise LBG, ...