THM formation in drinking water
dc.contributor.advisor | İnel, Yüksel | |
dc.contributor.author | Tepeler, Meltem Beyazit | |
dc.date.accessioned | 2020-12-23T10:52:40Z | |
dc.date.available | 2020-12-23T10:52:40Z | |
dc.date.submitted | 1992 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/327991 | |
dc.description.abstract | ÖZET Bu çalışmada içme sularındaki THK oluşumunu etkileyen çeşitli faktörler analiz edilmiştir. Su örnekleri I5KI Büyük Çekmece Su Arıtma Tesisinden alınmıştır. THN konsantrasyonlarının Fujiwara reaksiyonuna bağlı spektrofotometrik tespiti uygulanmıştır. TOC konsantrasyonları 254 nm. deki UV ölçümleri ile saptanmıştır, içme suyundaki THM oluşumunun TOC konsantrasyonu ve zamana bağlı matematiksel ilişkisi şöyle ifade edilmiştir. n CTHM] = k CTOC] t II Örneklerin analizlerinden elde edilen datadant -3 hesaplanan k ve n değerleri, 9. 29 * 10 (h) ve 0.22 bulunmuştur. pH ve sıcaklık etkileri deney şartlarında gözönune alınmamıştır. Yukarıdaki denklemin verilen şartlarda içme sularındaki THM konsantrasyonunu saptayabileceği sonucuna varılmıştır. | |
dc.description.abstract | iv ABSTRACT In this study, the various influencing factors on THM formation in drinking water were analysed. Fresh. II.» water samples were taken from I5KI Buyuk Çekmece Water Treatment Plant. Spectrophotometric determination of the THM concentration depending on the Fujiwara reaction was applied. TOC concentrations were determined by the UV measurements at 254 nm. The TOC concentration and time dependent mathematical relation of THM formation in drinking water was expressed as n CTHM3 = k [TOC] t The values of k and n, calculated from the data obtained by the analyses of the samples were found to be -3 9. 29 * 10 ( h ) and 0.22 respectively. The pH and temperature effects were found to be negligible under the experimental conditions. It was concluded that the above given equation could be applied for the prediction of the THM concentration in the drinking water supplies under the given conditions. | en_US |
dc.language | English | |
dc.language.iso | en | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Çevre Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Environmental Engineering | en_US |
dc.title | THM formation in drinking water | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Trihalomethanes | |
dc.subject.ytm | Drinking water | |
dc.identifier.yokid | 56358 | |
dc.publisher.institute | Çevre Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 56358 | |
dc.description.pages | 72 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |