Manyas (Kuş) Gölünde yaşayan turna balıklarının mide içerikleri ve beslenme biçimi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
MANYAS (KUŞ) GÖLÜ'NDE YAŞAYAN TURNA BALIKLARININ (Esox lucius L., 1758) MİDE İÇERİKLERİ VE BESLENME BİÇİMİ (Yüksek Lisans Tezi) Şükran YALÇIN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Eylül 1995 ÖZ Manyas Gölü'nde yaşayan Turna balıklarının {Esox lucius L., 1758) mide içerikleri ve beslenme biçimlerini ortaya çıkarmak amacıyla 156 örneğin midesi açılmış, 88 örneğin midesinde çeşitli canlılar tesbit edilmiştir. Yapılan incelemeler sonunda Turna balıklarının temel besinlerini; Blicca bjoerkna, Rutilus rutilus, Alburnus alburnus, Chalcalburnus chalcoides, Gobius fluviatilis, Abramis brama, Barbus plebejus, Scardinius eryihrophthalmus, Pomatoshistus microps leopardinus'un oluşturdukları saptanmıştır. Ayrıca mideden çıkan organizmaların % 74,93'ünde parazit Nematodl&Tti ve % 6,33'ünde parazit Plathelminthes larvalarına rastlanmıştır. Bilim kodu : 4010502 Anahtar kelimeler : Manyas Gölü, Esox lucius, Turna Balığı, Mide îçerikleri, Besin Sayfa : 62 Tez yöneticisi : Prof. Dr. Kemal SOLAK THE FOOD TYPES AND STOMACH CONTENTS OF PIKE, (Esox lucius L., 1758) INHABITING MANYAS (BIRD) LAKE (M.Sc. Thesis) Şükran YALÇIN GAZİ UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE END TECHNOLOGY September 1995 ABSTRACT The food habits and stomach contents were determined for 156 pike (Esox lucius L., 1758) collected from Manyas Lake, between 1992 December-1994 November. It was found various food organisms in 88 samples. It was examined that the essential food of pike consisted of Blicca bjoerkna, Rutilus rutilus, Alburnus alburnus, Chalcalburnus chalcoides, Gobius fluviatilis, Abramis brama, Barbus plebejus, Scardinius erythrophthalmvs, Pomatoshistus microps leopardinus. Besides it was found parasite Nematodes at the % 74,93, and parasite Plathelminthes larvae at the % 6,33 of the organisms removed stomach contents, also. Science code Key words Page number Adviser 4010502 Manyas Lake, Esox lucius, Pike, Stomach Contents, Food 62 Prof. Dr. Kemak SOLAK
Collections