Show simple item record

dc.contributor.advisorUsta, Hüseyin
dc.contributor.authorYilmaz, Yahya
dc.date.accessioned2020-12-10T13:55:34Z
dc.date.available2020-12-10T13:55:34Z
dc.date.submitted2003
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/303484
dc.description.abstractKULTUR MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİNDE NEM KONTROLÜNÜN VE KOMPOST MİKTARININ VERİME OLAN ETKİSİNİN DENEYSEL İNCELENMESİ (Yüksek Lisans Tezi) Yahya YILMAZ GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MART 2003 ÖZET Ankara Sincan'da kurulu 700 m2 lik bir mantar fabrikasında kompost miktarı ve nem ayarlarına gerektiği kadar önem verilmeden üretim yapılmaktaydı. Bu çalışmada tesisin kompost miktarı ve nem ayarı kontrol edilerek en yüksek verimi sağlayacak kompost miktarı ve nem araştırması yapılmıştır. Yapılan uygulamada % 70 - 75 nemde ve 60 - 140 kg / m2 kompostla üretim denenmiştir. Sonuçta % 70 nem ve 125 kg / m2 uygun kompost miktarı olarak belirlenmiştir. Bilim Kodu Anahtar Kelimeler Sayfa Adedi Tez Yöneticisi 600 1101 Kompost, sıcaklık, nem 91 Yrd. Doç. Dr. Hüseyin USTA
dc.description.abstractTHE EXPERIMENT OF THE EFFECT IN PROFIT OF THE CONTROL OF MOISTURE AND AMOUNT OF COMPOST IN BRINGING UP CULTIVATED MUSHROOM (M. Sc. Thesis) Yahya YILMAZ GAZI ÜNİVERSİTESİ INSTUTE OF AND TECHNOLOGY MARCH 2003 ABSTRACT İn a 700 m2 factory in Sincan, Ankara, mushroom has been produced without giving enough interest in the amount of compost and humidity. In this study, the amount of the compost and humidity, expected to produce the highest efficiency, was investigated by controlling foundation's temperature and humidity. Under the humidity between 70 - 75 %, and the amount of 60-140 kg / m2 compost production was studied. As a result, in % 70 humidity and suitable compost amount, 125 kg / m2 were determined. Science Code Key Words Page number Adviser 600 11 01 Compost, heating, moisture 91 Yrd. Doç.Dr. Hüseyin USTAen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectMakine Mühendisliğitr_TR
dc.subjectMechanical Engineeringen_US
dc.titleKültür mantarı yetiştiriciliğinde nem kontrolünün ve kompost miktarının verime olan etkisinin deneysel incelenmesi
dc.title.alternativeThe Experiment of the effect in profit of the control of moisture and amount of compost in bringing up cultivated mushroom
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmCompost
dc.subject.ytmMushrooms
dc.subject.ytmFungi
dc.subject.ytmMoisture
dc.subject.ytmTemperature
dc.subject.ytmYield
dc.identifier.yokid138360
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityGAZİ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid134071
dc.description.pages91
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess