Kültür mantarı yetiştiriciliğinde nem kontrolünün ve kompost miktarının verime olan etkisinin deneysel incelenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
KULTUR MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİNDE NEM KONTROLÜNÜN VE KOMPOST MİKTARININ VERİME OLAN ETKİSİNİN DENEYSEL İNCELENMESİ (Yüksek Lisans Tezi) Yahya YILMAZ GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MART 2003 ÖZET Ankara Sincan'da kurulu 700 m2 lik bir mantar fabrikasında kompost miktarı ve nem ayarlarına gerektiği kadar önem verilmeden üretim yapılmaktaydı. Bu çalışmada tesisin kompost miktarı ve nem ayarı kontrol edilerek en yüksek verimi sağlayacak kompost miktarı ve nem araştırması yapılmıştır. Yapılan uygulamada % 70 - 75 nemde ve 60 - 140 kg / m2 kompostla üretim denenmiştir. Sonuçta % 70 nem ve 125 kg / m2 uygun kompost miktarı olarak belirlenmiştir. Bilim Kodu Anahtar Kelimeler Sayfa Adedi Tez Yöneticisi 600 1101 Kompost, sıcaklık, nem 91 Yrd. Doç. Dr. Hüseyin USTA THE EXPERIMENT OF THE EFFECT IN PROFIT OF THE CONTROL OF MOISTURE AND AMOUNT OF COMPOST IN BRINGING UP CULTIVATED MUSHROOM (M. Sc. Thesis) Yahya YILMAZ GAZI ÜNİVERSİTESİ INSTUTE OF AND TECHNOLOGY MARCH 2003 ABSTRACT İn a 700 m2 factory in Sincan, Ankara, mushroom has been produced without giving enough interest in the amount of compost and humidity. In this study, the amount of the compost and humidity, expected to produce the highest efficiency, was investigated by controlling foundation's temperature and humidity. Under the humidity between 70 - 75 %, and the amount of 60-140 kg / m2 compost production was studied. As a result, in % 70 humidity and suitable compost amount, 125 kg / m2 were determined. Science Code Key Words Page number Adviser 600 11 01 Compost, heating, moisture 91 Yrd. Doç.Dr. Hüseyin USTA
Collections