Browsing TEZLER by Subject "Yeasts"
Now showing items 1-14 of 14
-
Ayçiçeği tohum kabuğu hemiselüloz hidrolizatından Pichia stipitis NRRL-124 mayası kullanılarak fermentasyonla etil alkol üretimi
(GAZİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ayçiçeği tohum kabuğu hemiseluloz hidrolizatından pichia stipitis nrrl-124 mayası kullanılarak fermentasyonla etil alkol üretimi (Yüksek Lisans Tezi) Odonchimeg JARGALSAİKHAN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2003 ... -
Ayçiçeği tohum kabuklarının asidik hidroliz kinetiğinin incelenmesi ve candida tropicalis kuen 1022 mayısının, ksılozdan, ksilitol üretiminde kullanılabilirliğinin araştırılması
(GAZİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)i AYCÎCESÎ TOHUM KABUKLARININ ASÎDIK HİDROLİZ KİNETİ?İNİN İNCELENMESİ VE CANDIDA TROPICALIS KUEN 1022 MAYASININ, KSILOZDAN, KSİLITOL ÜRETİMİNDE KULLANILABİLİRLİ?İNİN ARAŞTIRILMASI (Yüksek Lisans Tezi) Hande CAVUSOBLU GAZI ... -
Bazı maya kültürlerinin poli-B-hidrosibütirat (PHB) üretimi ve antimikrobiyal aktivitelerinin incelenmesi
(GAZİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)BAZI MAYA KÜLTÜRLERİNİN POLİ - p - HİDROKSİBÜTİRAT ÜRETİMİ VE ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTELERİNİN İNCELENMESİ / (Yüksek Lisans Tezi) Sibel ŞAFAK GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Eylül 2000 ÖZET Bu çalışmada, Kambucha ... -
Çiğ sütlerden izole edilen maya ve maya benzeri mikroorganizmaların dağılımları ve bu mikroorganizmaların proteinaz enzim aktiviteleri
(GAZİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Araştırmada 90 çiğ süt örneğinden toplam 50 maya ve maya benzeri mikroorganizma izolasyonu gerçekleştirilmiştir. İzole edilen mikroorganizmaların morfolojik görünümleri, biyokimyasal karakteristikleri, fermentasyon ve ... -
Maya üretilen bir biyoreaktörün sıcaklığının self-tuning pıd kontrolü
(GAZİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)MAYA ÜRETİLEN BİR BİYOREAKTÖRÜN SICAKLI?ININ SELF-TUNİNG PID KONTROLÜ (Yüksek Lisans Tezi) Melahat TORAMAN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Mart 1996 OZ Yapılan çalışmada S. Cerevisiae mayası üretilen bir biyoreaktörün ... -
Maya üretilen bir fermentörün dinamik matris kontrolü
(GAZİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)II MAYA ÜRETİLEN BİR FERMENTÖRUN DİNAMİK MATRİS KONTROLÜ (Yüksek Lisans Tezi) Sultan ÜNVER GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Mart 1996 OZ Yapılan çalışmada S.Cerevisiae mayası üretilen bir bioreaktörün dinamiği ve ... -
Maya ve maya benzeri mikroorganizmaların proteolitik aktiviteleri üzerine glukoz ve sodyum kloridin, lipolitik aktiviteleri üzerine sıcaklığın etkisinin araştırılması
(GAZİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)MAYA VE MAYA BENZERİ MİKROORGANİZMALARIN PROTEOLİTİK AKTİVİTELERİ ÜZERİNE GLUKOZ VE SODYUM KLORİDİN, LİPOLİTİK AKTİVİTELERİ ÜZERİNE SICAKLIĞIN ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI (Yüksek Lisans Tezi) Sevda GÜDÜK GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN ... -
Melastan fermenasyonla etanol elde edilmesi
(GAZİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)II MELASTAN FERMENTASYONLA ETANOL ELDE EDİLMESİ (Yüksek Lisans Tezi) MEHMET ŞENYURT GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 1996 ÖZET Bu çalışmada Saccharomyces cerevisiae (DSM 70468) mayası kullanılarak şeker pancarı ... -
Mycoplasma`nın dört türü (Acholfplasma laidlawii, mycoplasma hyorhinis, mycoplasma hominis ve mycoplasma orale) üzerine dekstroz ve l. arjinin HCI etkisi
(GAZİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)MYCOPLASMA'NIN DÖRT TÜRÜ (ACHOLEPLASMA LAIDLAWII, MYCOPLASMA HYORHINIS, MYCOPLASMA HOMINIS VE MYCOPLASMA ORALE) ÜZERİNE DEKSTROZ VE L-ARJİNİN-HC1 ETKİSİ (Yüksek Lisans Tezi) Fethiye EROĞLU GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ... -
Mısır koçanı asidik hidroliz kinetiği ve pichia stipitis ve candida shehatae mayaları ile D-ksilozdan etanol eldesi
(GAZİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)MISIR KOCAM ASİDİK HİDROLİZ KİNETİĞİ VEPİCHIA STIP1T1S VE CANDIM SHEHATAE MAYALARI İLE D-KSİLOZDAN ETANOL ELDESİ ( Yüksek Lisans Tev) Güneş DİLMAÇ GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Ağustos 1997 ÖZET Biyokütlenin ... -
Pichia stipitis mayası ile fermentasyonla etil alkolün eldesi
(GAZİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)PICHIA STIPITIS MAYASI İLE FERMENTASYONLA ETİL ALKOL ELDESİ (Yüksek Lisans Tezi) ÖZLEM ÖZER GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Mart-2003 ÖZET Lignoselttlozik hammaddeler temel olarak selüloz, hemiselüloz, lignin, ... -
Saccharomyces cerevisiae kullanarak melastan etil alkol elde edilmesi
(GAZİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)II SACCHAROMYCES CEREVISIAE KULLANARAK MELASTAN ETİL ALKOL ELDE EDİLMESİ (Yüksek Lisans Tezi) EBRU AKDAĞ GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Ocak 1997 ÖZET Bu çalışmada Saccharomyces cerevisiae mayasının NC 34 Cu7 ... -
Tek hücre proteini eldesi ve bunun drosophila gelişimine etkisi
(GAZİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)TEK HÜCRE PROTEİNİ ÜRETİMİ VE BUNUN DROSOPHILA GELİŞİMİNE ETKİSİ (Yüksek Lisans Tezi) Hikmet TÜRK KATIRCIO?LU GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HAZİRAN, 1995 ÖZ Eldeki verilere göre endüstrileşmenin başlangıcından ... -
Tekstil atıksularındaki metal-kompleks boyarmaddelerin ve krom iyonlarının Saccharomyces cerevisiae ve Candida tropicalis mayalarıyla biyobirikiminin araştırılması
(GAZİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, Saccharomyces cerevisiae ve Candida tropicalis mayalarının canlı formunun, şekerpancarı melasını karbon ve enerji kaynağı olarak içeren üreme ortamında, Violet 90 metal-kompleks boyarmaddesi ve krom iyonlarını, ...