Search
Now showing items 1-10 of 31
Çevredeki organik kirleticilerden biyoteknolojik olarak bazı ikincil metabolitlerin üretimi
(2018-08-06)
ivÇEVREDEKİ BAZI ORGANİK KİRLETİCİLERDEN BİYOTEKNOLOJİKOLARAK BAZI İKİNCİL METABOLİTLERİN ÜRETİMİ(Doktora Tezi)Dilşad ONBAŞILIGAZİ ÜNİVERSİTESİFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜEkim 2006ÖZETAraştırmada, 20 adet Pseudomonas cinsine ...
Spirulina maxima geitler, 1932`nin laboratuvar şartlarında üretimi ve fizyolojisi
(2018-08-06)
SPİRULİNA MAXIMA Geitler,1932'NIN LABORATUVAR ŞARTLARINDA ÜRETİMİ VE FİZYOLOJİSİ (Yüksek Lisans Tezi) Fatma GÜRBÜZ GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Eylül 1997 ÖZET Bu deneylerde bir mavi-yeşil alg olan ...
Peynirlerden izole edilen mayaların probiyotik özelliklerinin araştırılması
(2020-09-05)
Çalışmada, piyasadan temin edilen 27 adet farklı (beyaz, tulum, çerkez ve kaşar) peynir örneklerinden toplam 44 maya izolatları elde edilmiş, tanımlamaları AD 32C-(BioMerieux) Kiti ile yapılmıştır. Tanımlama sonucunda: ...
Nöral hastalıklarda alternatif bir ilaç adayı olabilecek Glaucium corniculatum ekstraktlarının apoptoz, inflamasyon ve asetilkolinesteraz (AChE)`ı baskılama potansiyellerine göre etkilerinin araştırılması
(2019-05-30)
Alzheimer, Parkinson, Huntington ve amiyotrofik lateral skleroz gibi nörodejeneratif hastalıklar, kolinerjik iletim kaybı (AChE enzim artışı), apoptoz ve inflamasyonun neden olabileceği nöronal hasar ile karakterizedir. ...
Lactobacillus, Propionibacterium ve Bifidobacterium cinslerine ait farklı türlerin konjuge linoleik asit üretimlerinin probiyotik açıdan önemi
(2018-08-06)
Bu çalışmada, Türkiye'nin farklı bölgelerinden temin edilmiş delikli yapıya sahip, el yapımı 78 peynirden 32 adet propiyonibakteri izole edilmiştir. İzolatların klasik ve moleküler tanımlama sonuçları peynirdeki en ...
Biyoteknolojik yöntemler kullanılarak bazı deniz alglerinden beta-karoten üretimi üzerinde çalışmalar
(2018-08-06)
BİYOTEKNOLOJIK YÖNTEMLER KULLANILARAK BAZI DENİZ ALGLERİNDEN BETA-KAROTEN ÜRETİMİ ÜZERİNE ÇALIŞMALAR (Doktora Tezi) Marzieh AKBARI GAZİ ÜNİVERSİTES FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Ağustos 1997 ÖZET Araştırma, Fars körfezin'deki ...
Gallik asit yüklü mikrokürelerin kolon kanseri üzerindeki etkileri
(2019-12-30)
Polifenoller her molekülde birden fazla fenol grubu taşıyan bileşikler olup sebze, meyve, kuru baklagiller, çay, kahve gibi birçok gıdada bulunur. Polifenoller kardiyovasküler, nörodejeneratif ve kanser gibi birçok hastalığa ...
Tavukların gastrointestinal sisteminden izole edilenLactobacillus cinsi bakterilerin ve liyofilize ekzopolisakkaritlerin (L-EPS) bifidobakterilerin gelişimini düzenleyici etkisinin belirlenmesi
(2019-10-14)
Mikroorganizmalar tarafından hücre dışına sentezlenen ekzopolisakkaritlerin (EPS) kanatlı hayvanlarda prebiyotik olarak kullanılabilme potansiyeli mevcuttur. Bu çalışmada, Ankara ilinin farklı bölgelerinden temin edilen ...
Hayvan kaynaklı lactobacillus türlerinin bazı probiyotik özelliklerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
Bu çalışmada tavukların gastrointestinal sisteminden izole edilmiş 18 adet Lactobacillus türlerinin laktik asit, hidrojen peroksit üretimleri, antimikrobiyal aktiviteleri, antibiyotik duyarlılıkları, asitliğe karşı ...
Tavuk dışkısından izole edilen laktik asit bakterileri ekzopolisakkaritlerinin antioksidan ve antibiyofilm aktiviteleri
(2019-05-14)
Bu çalışmada, Ankara ili ilçelerinden toplanan tavuk dışkılarından 44 laktik asit bakterisi izole edilmiş ve izolatların ekzopolisakkarit (EPS) üretim yetenekleri belirlenmiştir. Bakterilerin ürettikleri ekzopolisakkaritlerin ...