Search
Now showing items 1-10 of 219
Turizm işletmelerinde kalite maliyetlerinin minimizasyonu ve kalitenin iyileştirilmesi - bir uygulama-
(2018-08-06)
188 ÖZET Günümüz ülkelerinin önemle üzerinde durdukları turizm, ülkemiz için ekonomik bir kaynak durumundadır. Bu alanda göstereceğimiz başarı, hem bizim için hem de ülkemiz için gelişim imkanı sağlayabilir. Turizm sektörünün ...
Jeotermal enerjinin sağlık turizmindeki yeri ve Türk turizmine olası katkıları
(2018-08-06)
Dünya, enerji ihtiyacının büyük bir kısmını fosil yakıtlardan ve hidrolik kaynaklardan sağlamaktadır. Ancak fosil yakıtların giderek tükenmesi tüm dünyayı alternatif enerji kaynakları arayışına itmiştir. Jeotermal enerji, ...
Yerel halkın turizmin sosyo-kültürel etkilerini algılamalarının yaşam tarzı boyutuyla incelenmesi
(2018-08-06)
Bu araştırmanın birincil amacı, yerel halkın yaşam tarzını belirlemek ve yaşam tarzının turizmin sosyokültürel etkilerine ilişkin algıları üzerinde etkisi olup olmadığını analiz etmektir. Araştırmanın ikincil amacı ise ...
Yiyecek-içecek işletmelerinde menü kartlarının tüketici algısı üzerine etkisi
(2020-12-04)
Bu araştırma Ankara'da yaşayan tüketicilerin yiyecek-içecek işletmelerinde menü kartlarına ilişkin algıları ve menü kartlarında dikkat ettikleri noktaların neler olduğunu tespit etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. ...
Turizm sektöründe alternatif bir pazarlama stratejisi olarak gerilla pazarlamanın kullanılması: Konaklama işletmeleri üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
Son yıllarda yurt dışında uygulama alanı artış gösteren ve işletmelerin küçük bütçelerle etkili ve amaçlarına hizmet edecek şekilde pazarlama yapmalarına olanak veren gerilla pazarlama stratejisinin Türk turizm sektöründe ...
Dört ve beş yıldızlı otellerdeki yiyecek- içecek servis personelinin eğitim ihtiyaçları üzerine bir alan araştırması
(2018-08-06)
Araştırma, dört ve beş yıldızlı otel işletmelerinin yiyecek içecek servis personelinin eğitim ihtiyaçları, otel işletmelerinde verilen eğitimin değerlendirmesi, verilen eğitimlerin yeterli olma durumu ve bu konuda yönetici ...
Stratejik insan kaynakları yönetiminin örgüt inovasyonu ve iç girişimcilik üzerindeki etkisi: Otel işletmeleri üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
.Çalışmanın amacı, stratejik insan kaynakları yönetiminin örgüt inovasyonu ve iç girişimcilik üzerindeki etkilerini belirlemektir. Çalışmada stratejik insan kaynakları yönetimi işe alma, iş seçim süreci, eğitim süreci ve ...
Yiyecek içecek işletmelerinde çalışan personelin etik davranışlarının tespiti: Kayseri örneği
(2018-08-06)
Bu çalışmada, yiyecek içecek işletmelerinde çalışan personelin etik davranışları tespit edilmeye çalışılmıştır. Bu bağlamda, çalışmanın amacı, (a) Kayseri İl Merkez'inde yer alan yiyecek içecek işletmelerinde çalışan ...
Frederick Herzberg`in çift etmen (hijyen ? motivasyon) kuramının işgörenin iş tatminine etkisi ve otel işletmelerinde bir uygulama
(2018-08-06)
Bu araştırmada, F. Herberg'in Çift Etmen Teori'sinde ortaya koymuş olduğu etmenlerin turizm işletmelerinde uygulanması sonucunda işgören iş tatmini üzerindeki etkisini belirlemesi amaçlanmaktadır. Özellikle Hijyen ...
İş tatmin düzeyinin meslek tatmin düzeyine etkisinin analizi: Konya ilinde faaliyet gösteren otellerin mutfak departmanında çalışan personel üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
Bir otel işletmesinin başarılı olabilmesi çalışanlarının ortaya koyduğu performansa bağlıdır. Çalışanların performansı yaptığı işten yüksek düzeyde tatmin edilmiş olma durumu ile yakından ilişkilidir. Çalışan personelin ...