Search
Now showing items 1-10 of 16
Hayıt Tohumu (Vitex agnus-castus L.) Tozunun Sığır Köftelerinin Çeşitli Kalite Özellikleri ve Raf Ömrü Üzerine Etkisinin Araştırılması
(2019-07-31)
daha sonra doldurulacaktır
Adana ilinin değişik rakımlı bölgelerinden elde edilen geven balının aroma bileşiklerinin belirlenmesi
(2019-09-12)
Bu çalışmada Adana ilinin farklı rakımlı (620 metre, 1050 metre ve 1700 metre) bölgelerinden elde edilen geven balının fiziko-kimyasal özellikleri ile aroma bileşikleri üzerine rakımın etkisi araştırılmıştır. Ballarda aroma ...
Hayvansal yağ ikamesi olarak zeytinyağı emülsiyonu ile hazırlanan oleojel ve bezelye kabuğu tozunun yağı azaltılmış hamburger köftesi üretiminde kullanım imkanlarının araştırılması
(2019-07-19)
Bu tez çalışması kapsamında, zeytinyağı yağı emülsiyonu esaslı oleojel (OOE) ile yağı azaltılmış çiğ ve pişmiş burger üretilmiş ve +4 ℃'de 7 gün boyunca depolanan vakum paketlenmiş örneklerin kalite karakteristiklerinde ...
Çerezlik Kabak Ununun Diyet Lif Kaynağı Olarak Salam Üretiminde Kullanımı
(2020-01-21)
Günümüz dünyasında üzerinde en fazla durulan konuların başında, atık değerlendirmesi ve bunların ekonomiye kazandırılması yer almaktadır. Ülkemizde toplamda 55043 ton çerezlik kabak üretimi yapılmakta olup, Nevşehir, bu ...
Farklı kurutma yöntemleri ile kurutulmuş maviyemiş meyvesinin farklı oranlarda ilavesi ile üretilen siyah çayların antioksidan kapasitesi ve fenolik profilinin tespiti
(2019-08-27)
Bu çalışmada, iki farklı yöntemle kurutulmuş (geleneksel yöntemle ve liyofilizasyon yöntemiyle) maviyemiş meyvesinin farklı konsantrasyonları (%20, %30, %40 ve %50) siyah çay ile karıştırılarak piyasada yer alan meyve ...
Bazı bitki uçucu yağlarının antibakteriyel etkilerinin incelenmesi
(2019-09-12)
İnsanlığın var oluşundan bu yana uçucu yağ içeren bitkiler majör olarak özellikle, etlerin ve bazı gıdaların saklanması, gıdanın ömrünün uzatılması için kullanılmaktadır. Günümüzde ise yemeklere, tat ve kokusunu geliştirmeleri ...
Kabak çekirdeği yağının salam üretiminde kullanım imkânlarının belirlenmesi
(2018-08-06)
Bu çalışmada, salam üretiminde kabak çekirdeği yağının kullanım imkanları araştırılmıştır. Bu amaçla hayvansal yağ yerine %5, %15 ve %30 oranlarında soğuk pres kabak çekirdeği yağı kullanılmıştır. Oluşturulan salam ...
Enzim uygulaması ve pastörizasyon işleminin kozan misket portakalından elde edilen meyve suyunun aroma ve aroma aktif bileşikleri üzerine etkileri
(2019-10-02)
Bu çalışmada, aroma artırıcı özelliği olan ve β-glikozidaz içeren ticari AR-2000 enzimi ve pastörizasyon işlemi uygulamasının Kozan Misket portakalından elde edilen meyve suyunun aroma ve aroma aktif bileşikleri üzerine ...
Çubuk turşularının antioksidan aktivitesi ve fenolik asit profilinin tespiti
(2019-01-30)
Polifenoller bitki matrislerinde önemli miktarlarda bulunan, lipid içeren gıdaların stabilitesini artıran ve insan sağlığı üzerinde potansiyel yararlı etkileri ile ilgi odağı olan biyoaktif bileşenlerdir. Bu çalışmada ...
Atık Tavuk Derilerinden Elde Edilen Yağın Konjuge Linoleik Asit Üretiminde Değerlendirilmesi
(2020-01-03)
daha sonra doldurulacaktır