Browsing LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ by Subject "Ziraat"
Now showing items 1-13 of 13
-
Avcı böcek, nesidiocoris tenuis reuter (Hemiptera: Miridae)`e bazı pestisitlerin tarla koşullarında yan etkilerinin araştırılması
(MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2020-05-06)Birçok faydalı böcekte olduğu gibi avcı böcek, Nesidiocoris tenuis'e pestisitlerin yan etkileri, büyük oranda laboratuvar denemeleri ile belirlenmektedir. Ancak laboratuvar denemeleri ile tarla koşullarında yapılan ... -
Bazı elma çeşitlerinin Malatya`da ova şartlarında performanslarının incelenmesi
(MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2020-05-21)Elma yetiştiriciliği, kuzey ve güney yarı kürenin ılıman iklimine sahip hemen hemen bütün bölgelerinde yapılmaktadır. Ancak; her ekolojiye uygun çeşitleri belirlemek önemli olup, bu çeşitlere ait performansların incelenmesini ... -
Dalbastı kirazında hasat öncesi ga₃ ve kalsiyum uygulamalarının bazı meyve kalite özelliklerine etkileri
(MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2020-05-20)Türkiye, dünya kiraz üretiminde lider ülke konumdadır. Ülkemizde önemli miktarda üretimi yapılan kiraz çeşitlerinden birisi de Dalbastı kirazıdır. Sofralık kirazlarda meyve iriliği ve meyve eti sertliği önemli kalite ... -
Diyarbakır ili domates üretim alanlarındaki bazı virüslerin moleküler yöntemler ile araştırılması ve virüs izolatlarının moleküler karakterizasyonu
(MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2019-12-04)Diyarbakır ili domates üretim alanlarında Domates sarı yaprak kıvırcıklık virüsü (Tomato yellow leaf curl virus, TYLCV), Patates Y virüsü (Potato virus Y, PVY), Domates mozaik virüsü (Tomato mosaic virus, ToMV), Domates ... -
Elazığ ve Malatya illerinde, Akdeniz meyvesineği`nin bazı biyo-ekolojik özelliklerinin belirlenmesi
(MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2020-05-07)Akdeniz meyvesineği, Ceratitis capitata (Wiedemann) (Diptera: Tephritidae) birçok meyve türünün ana zararlısı konumundadır. Bu çalışma ile 2017- 2018 yıllarında Elazığ ve Malatya illerinde Akdeniz meyvesineği'nin ... -
Elma yetiştiriciliğinde topoğrafya ve rakımın meyve özelliklerine etkisi
(MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2019-10-16)Bu çalışma Malatya ilinin Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerinde farklı rakımlarda yürütülmüştür. Çalışma kapsamında, Doğanşehir ilçesinde 1242, 1358 ve 1418 metre, Akçadağ ilçesinde ise 805, 936 ve 1069 metre rakımlarda ... -
Farklı sulama ve gübreleme uygulamalarının Kabaaşı kayısı çeşidinde vegetatif gelişime ve verim üzerine etkisi
(MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2019-05-13)Bu çalışma, farklı sulama aralıkları ve gübre dozu uygulamalarının Kabaaşı kayısı çeşidinde bitki gelişimi, meyve kalitesi ve verim parametreleri üzerine etkilerini belirlemek amacıyla 2016 ve 2017 yıllarında Kayısı Araştırma ... -
Hacıhaliloğlu ve Kabaaşı kayısı çeşitlerinde farklı olgunluk dönemleri, hasat ve kurutma şekillerinin gün kurusu kayısı kalitesine etkilerinin araştırılması
(MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2019-05-13)Kuru kayısı Türkiye'nin geleneksel ihraç ürünleri arasındadır. Ülkemizde kayısı, ''Gün Kurusu'' ve ''Kükürtleme'' olmak üzere halen iki metotla kurutulmaktadır. Bu araştırma, ... -
Herbisitlere alternatif olan alevleme ve mekanik mücadele yöntemlerinin ayçiçeğinde yabancı otlar üzerindeki etkisinin araştırılması
(MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2020-01-29)Bu çalışma alevleme ve çapalamanın ayçiçeğinde yabancı otlar üzerinde etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Arazi denemesi İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi araştırma alanında 2017 yılında kurulmuştur. Deneme konuları, ... -
Kayısıda neoscytalidium dimidiatum (Penz.) crous & slippers `a karşı invitro kimyasal mücadele olanaklarının araştırılması
(MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2020-06-11)Türkiye kayısı yetiştiriciliği ve üretimi bakımından dünyada ilk sırada bulunmaktadır. Türkiye'nin kayısı üretiminin yarısından fazlası ise Malatya ilinden karşılanmaktadır. Ancak kayısı üretimini olumsuz yönde etkileyen ... -
Malatya bölgesi önemli biber ekiliş alanlarında görülen virüs hastalıklarının belirlenmesi ve moleküler olarak tanılanması
(MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2020-07-14)Malatya ili Battalgazi ve Arapgir ilçelerinde yetiştirilen biber alanlarındaki Patates X virüsü (Potato virus X, PVX), Patates Y virüsü (Potato virus Y, PVY) ve Biber ılımlı benek virüs (Pepper mild mottle virus, ... -
Malatya ili bağlarında gövde fungal hastalıklarının morfolojik ve moleküler yöntemlerle belirlenmesi
(MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2019-11-18)İklim ve toprak istekleri yönünden çok seçici olamayışı, değerlendirme şekilleri ve çeşit açısından zengin olması nedeniyle Asma (Vitis vinifera) dünyada en yaygın ve en eski kültür bitkilerinden biridir. Bağcılık için ... -
Malatya koşullarında farklı rakımlarda yetiştirilen ferragnes ve ferraduel badem çeşitlerinin fenolojik ve pomolojik özelliklerinin belirlenmesi
(MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2019-05-13)Bu çalışmada Malatya yöresinde farklı rakımlarda, sırasıyla (750 m, 1059 m, 1293 m) yetiştirilen Ferragnes ve Ferraduel çeşitlerinin fenolojik, pomolojik ve bazı kimyasal özellikleri belirlenmiştir. Çalışmamızda rakım ...