Elastinin nonenzimatik glikozillenmesinin 60 günlük inkübasyon süresince kantitatif izlenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
30 - VI I I. ÖZET Bu tez çalışmasında, sığır aorta dokusundan elastin izolasyonu yapıldı ve elastin pH'ı 7,4 olan glukozlu (50 mM) Earle çözeltesinde inkübe edilerek, glikozillenmesi sağlandı. İnkübasyon deneyleri 5, 10, 20, 30 ve 60 gün süreli olarak yapıldı. 5 gün süreli inkübasyon dışında, diğer tüm inkübasyonlarda, elastinin glikozillenme değerinde istatistiksel bakımdan anlamlı artışlar saptandı. în vitro nonenzimatik glikozillenme ortamında inkübas yon süresine bağlı olarak elastin glikozillenmesinin doğrusal olarak (Y=0,032x+0,070) ilerlediği ve inkübasyon süresi ile glikozillenme arasında kuvvetli bir korelasyon olduğu (r=0,98, 0,01>p>0,001) saptandı. - 31- IX. SUMMARY In this experimental study, elastin isolated from bovine thoracic aorta, was incubated at 37 C and pH 7,4 with glucose (50 mM) in a medium consisting of Earle's balanced salt solution. Incubation was carried out for 5, 10, 20, 30 and 60 days. All incubations with the exception of the one with 5 days duration, caused elastin to be significantly nonenzy- matically glycosylated. The extent of glycosylatlon was found to be increased linearly with the duration of the incubation (Y=0,032x+0,070; r=0,98, 0,01>p>0,001).
Collections