Show simple item record

dc.contributor.advisorCandan, Gülden
dc.contributor.authorÖzkök, Elif
dc.date.accessioned2020-12-08T10:16:22Z
dc.date.available2020-12-08T10:16:22Z
dc.date.submitted1990
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/178823
dc.description.abstract30 - VI I I. ÖZET Bu tez çalışmasında, sığır aorta dokusundan elastin izolasyonu yapıldı ve elastin pH'ı 7,4 olan glukozlu (50 mM) Earle çözeltesinde inkübe edilerek, glikozillenmesi sağlandı. İnkübasyon deneyleri 5, 10, 20, 30 ve 60 gün süreli olarak yapıldı. 5 gün süreli inkübasyon dışında, diğer tüm inkübasyonlarda, elastinin glikozillenme değerinde istatistiksel bakımdan anlamlı artışlar saptandı. în vitro nonenzimatik glikozillenme ortamında inkübas yon süresine bağlı olarak elastin glikozillenmesinin doğrusal olarak (Y=0,032x+0,070) ilerlediği ve inkübasyon süresi ile glikozillenme arasında kuvvetli bir korelasyon olduğu (r=0,98, 0,01>p>0,001) saptandı.
dc.description.abstract- 31- IX. SUMMARY In this experimental study, elastin isolated from bovine thoracic aorta, was incubated at 37 C and pH 7,4 with glucose (50 mM) in a medium consisting of Earle's balanced salt solution. Incubation was carried out for 5, 10, 20, 30 and 60 days. All incubations with the exception of the one with 5 days duration, caused elastin to be significantly nonenzy- matically glycosylated. The extent of glycosylatlon was found to be increased linearly with the duration of the incubation (Y=0,032x+0,070; r=0,98, 0,01>p>0,001).en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyokimyatr_TR
dc.subjectBiochemistryen_US
dc.titleElastinin nonenzimatik glikozillenmesinin 60 günlük inkübasyon süresince kantitatif izlenmesi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmElastin
dc.subject.ytmIncubation
dc.subject.ytmProteins
dc.subject.ytmGlycosylation
dc.identifier.yokid18118
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid18118
dc.description.pages35
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess