Etcil tavuklarda kesim stresinin kan glikoz düzeyine etkisinin Fontes-Thivolle ve Folin-Wu metodları ile araştırılması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
39 6. Ö Z E T `Etçil tavuklarda kesim stresinin kan glikoz düzeyine etkisinin, Fontes-Thıvolle ve Folin-Wu metodları ile araştırılması`, 240 adet deney tavuğundan, stres öncesi ve stres sonrası alınan 480 adet kan numunesi ile yapıldı. Fontes-Thıvolle ve Folin-Wu yöntemleri ile elde edilen sonuçlar: FT-Fontes-Thivolle yöntemi, n-birey sayısı, X ortalama değer, FW-Folin-Wu yöntemi, SX standart sapma. Deney tavuklarının ağırlarına göre elde edilen sonuçlar:40 FT-Fontes-Thi voile yöntemi, FW-Folin Wu yöntemi, n-birey sayısı X-ortalama değer, SX- standart sapma. Deney tavuklarının yaşlarına göre elde edilen sonuçlar: FT-Fontes-Thivolle yöntemi, FW-Folin-Wu yöntemi n-birey sayısı, x ortalama değer, Sx-standart sapma. 41 7. SUMMARY The resedrch of influence of stress of slaughter on the level of the total blood glucose in broilers with the Fontes- Thivolle method and the Folin-Wu method, had been done with 480 blood sample that had been got from 240 test broilers, before stress and after stress. According to the results of the onalyses of the Fontes- Thivolle and the Folin-Wu methods: FT-Fontes thivolle method, n-the number of the broiler, x mean FW-Folin-Wu method, sx-standart deviation. According to the results of the weight of the broilers: 2400 FW 25 214.12 2.74 25 213.32 4.7042 FT-Fontes-Thıvolle method, n-the number of the broiler, x medn FW-Folin-Wu method, Sx- standart deviation. According to the results of the age of the broilers: FT-Fontes-Thi voile method, n-The number of the broiler FW-Folin-Wu method, X- mean, SX-standart deviation.
Collections