Show simple item record

dc.contributor.advisorAsı, Tanju
dc.contributor.authorÖrmen, Ali
dc.date.accessioned2020-12-08T10:12:54Z
dc.date.available2020-12-08T10:12:54Z
dc.date.submitted1991
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/178615
dc.description.abstract39 6. Ö Z E T `Etçil tavuklarda kesim stresinin kan glikoz düzeyine etkisinin, Fontes-Thıvolle ve Folin-Wu metodları ile araştırılması`, 240 adet deney tavuğundan, stres öncesi ve stres sonrası alınan 480 adet kan numunesi ile yapıldı. Fontes-Thıvolle ve Folin-Wu yöntemleri ile elde edilen sonuçlar: FT-Fontes-Thivolle yöntemi, n-birey sayısı, X ortalama değer, FW-Folin-Wu yöntemi, SX standart sapma. Deney tavuklarının ağırlarına göre elde edilen sonuçlar:40 FT-Fontes-Thi voile yöntemi, FW-Folin Wu yöntemi, n-birey sayısı X-ortalama değer, SX- standart sapma. Deney tavuklarının yaşlarına göre elde edilen sonuçlar: FT-Fontes-Thivolle yöntemi, FW-Folin-Wu yöntemi n-birey sayısı, x ortalama değer, Sx-standart sapma.
dc.description.abstract41 7. SUMMARY The resedrch of influence of stress of slaughter on the level of the total blood glucose in broilers with the Fontes- Thivolle method and the Folin-Wu method, had been done with 480 blood sample that had been got from 240 test broilers, before stress and after stress. According to the results of the onalyses of the Fontes- Thivolle and the Folin-Wu methods: FT-Fontes thivolle method, n-the number of the broiler, x mean FW-Folin-Wu method, sx-standart deviation. According to the results of the weight of the broilers: 2400 FW 25 214.12 2.74 25 213.32 4.7042 FT-Fontes-Thıvolle method, n-the number of the broiler, x medn FW-Folin-Wu method, Sx- standart deviation. According to the results of the age of the broilers: FT-Fontes-Thi voile method, n-The number of the broiler FW-Folin-Wu method, X- mean, SX-standart deviation.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyokimyatr_TR
dc.subjectBiochemistryen_US
dc.titleEtcil tavuklarda kesim stresinin kan glikoz düzeyine etkisinin Fontes-Thivolle ve Folin-Wu metodları ile araştırılması
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmFontes-Thivolle method
dc.subject.ytmGlucose
dc.subject.ytmStress
dc.subject.ytmFolin-Wu method
dc.subject.ytmMeat products
dc.subject.ytmChickens
dc.identifier.yokid18206
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid18206
dc.description.pages46
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess