Etcil tavuklarda kesim stresinin kan glikoz düzeyine etkisinin Fontes-Thivolle ve Folin-Wu metodları ile araştırılması
dc.contributor.advisor | Ası, Tanju | |
dc.contributor.author | Örmen, Ali | |
dc.date.accessioned | 2020-12-08T10:12:54Z | |
dc.date.available | 2020-12-08T10:12:54Z | |
dc.date.submitted | 1991 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/178615 | |
dc.description.abstract | 39 6. Ö Z E T `Etçil tavuklarda kesim stresinin kan glikoz düzeyine etkisinin, Fontes-Thıvolle ve Folin-Wu metodları ile araştırılması`, 240 adet deney tavuğundan, stres öncesi ve stres sonrası alınan 480 adet kan numunesi ile yapıldı. Fontes-Thıvolle ve Folin-Wu yöntemleri ile elde edilen sonuçlar: FT-Fontes-Thivolle yöntemi, n-birey sayısı, X ortalama değer, FW-Folin-Wu yöntemi, SX standart sapma. Deney tavuklarının ağırlarına göre elde edilen sonuçlar:40 FT-Fontes-Thi voile yöntemi, FW-Folin Wu yöntemi, n-birey sayısı X-ortalama değer, SX- standart sapma. Deney tavuklarının yaşlarına göre elde edilen sonuçlar: FT-Fontes-Thivolle yöntemi, FW-Folin-Wu yöntemi n-birey sayısı, x ortalama değer, Sx-standart sapma. | |
dc.description.abstract | 41 7. SUMMARY The resedrch of influence of stress of slaughter on the level of the total blood glucose in broilers with the Fontes- Thivolle method and the Folin-Wu method, had been done with 480 blood sample that had been got from 240 test broilers, before stress and after stress. According to the results of the onalyses of the Fontes- Thivolle and the Folin-Wu methods: FT-Fontes thivolle method, n-the number of the broiler, x mean FW-Folin-Wu method, sx-standart deviation. According to the results of the weight of the broilers: 2400 FW 25 214.12 2.74 25 213.32 4.7042 FT-Fontes-Thıvolle method, n-the number of the broiler, x medn FW-Folin-Wu method, Sx- standart deviation. According to the results of the age of the broilers: FT-Fontes-Thi voile method, n-The number of the broiler FW-Folin-Wu method, X- mean, SX-standart deviation. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Biyokimya | tr_TR |
dc.subject | Biochemistry | en_US |
dc.title | Etcil tavuklarda kesim stresinin kan glikoz düzeyine etkisinin Fontes-Thivolle ve Folin-Wu metodları ile araştırılması | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Fontes-Thivolle method | |
dc.subject.ytm | Glucose | |
dc.subject.ytm | Stress | |
dc.subject.ytm | Folin-Wu method | |
dc.subject.ytm | Meat products | |
dc.subject.ytm | Chickens | |
dc.identifier.yokid | 18206 | |
dc.publisher.institute | Sağlık Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 18206 | |
dc.description.pages | 46 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |