Değişik diyet uygulanan tavukların yumurta sarısında karotinoit içeriğinin saptanması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışmada değişik besin maddeleri ile beslenen tavukların yumurta sarısında Karoten miktarı tayin edildi. Karotenlerin tayin edilmesi için değişik metodlar bulunmasına rağmen laboratuvar imkanları, cihaz ve deneyde kullanılan reaktifler göz önünde bulundurularak ekstraksiyon ile ayırim ve spektroskopik yöntem ile kantitatif tayinler yapıldı. Beslenmeye bağlı olarak B-Karoten miktarının değişkenliği incelendi. Sonuçlara göre en yüksek B -Karoten miktarı misır, arpa ve dari ile beslenen grupta tespit edildi no Lulo ocudjf, i-oiulcut value ah jfvjJLK OX U11J.V./VC1İ, iix^ACiia L-uat- Have Xsceil iccucu j-ii uilicicm. /ixiicio ui iiic- Lüi^oıo, has been determined. Altcugh there can be used diffirent kinds ui uicLuuuc lui ucLcııııııiiiıy uoiuLcucs, LoAniy xiibu uuusxuci atxuii our laboratory conditions, instruments possibilites and reactives that has been seperated to yolk by extractions method and it ' s value measured by spectroskopic methods changefulness of value of ji - Caroten, depending on feeding, examined. According to the result of this study the highest £- caroten value determined in the group which have been feeded by corn, maize and bariey.
Collections