Show simple item record

dc.contributor.advisorBapçum, Ayfer
dc.contributor.authorŞaka, Emine
dc.date.accessioned2020-12-07T16:23:04Z
dc.date.available2020-12-07T16:23:04Z
dc.date.submitted1992
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/161559
dc.description.abstractBu çalışmada değişik besin maddeleri ile beslenen tavukların yumurta sarısında Karoten miktarı tayin edildi. Karotenlerin tayin edilmesi için değişik metodlar bulunmasına rağmen laboratuvar imkanları, cihaz ve deneyde kullanılan reaktifler göz önünde bulundurularak ekstraksiyon ile ayırim ve spektroskopik yöntem ile kantitatif tayinler yapıldı. Beslenmeye bağlı olarak B-Karoten miktarının değişkenliği incelendi. Sonuçlara göre en yüksek B -Karoten miktarı misır, arpa ve dari ile beslenen grupta tespit edildi
dc.description.abstractno Lulo ocudjf, i-oiulcut value ah jfvjJLK OX U11J.V./VC1İ, iix^ACiia L-uat- Have Xsceil iccucu j-ii uilicicm. /ixiicio ui iiic- Lüi^oıo, has been determined. Altcugh there can be used diffirent kinds ui uicLuuuc lui ucLcııııııiiiıy uoiuLcucs, LoAniy xiibu uuusxuci atxuii our laboratory conditions, instruments possibilites and reactives that has been seperated to yolk by extractions method and it ' s value measured by spectroskopic methods changefulness of value of ji - Caroten, depending on feeding, examined. According to the result of this study the highest £- caroten value determined in the group which have been feeded by corn, maize and bariey.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyokimyatr_TR
dc.subjectBiochemistryen_US
dc.titleDeğişik diyet uygulanan tavukların yumurta sarısında karotinoit içeriğinin saptanması
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmChickens
dc.subject.ytmEgg yolk
dc.subject.ytmCarotenoids
dc.identifier.yokid25083
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid25083
dc.description.pages27
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess