Çukurova bölgesindeki gıda endüstrisine ait katı atıkların kompostlanması ve bu prosesin barsak bakteriler üzerine olan eliminasyon etkisinin araştırılması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
az: Bu çalışmanın amacı Bölgemizde gıda endüstrisine ait katı atıkların kompost lanması ve bu prosesin barsak patojeni bakteriler üzerine olan eliminasyon etkisinin araştırılması dır. Bu amaçla, bölgemizde oldukça fazla bulunan çirisotu ( Asphodel ina sp.), iskembe içeriği. Elma posası. Mandalina posası. Soya samanı ve Soya tozu materyal olarak kullanıl il ip kompostlama işlemi gerçekleştirilmiştir. Materyallerin kompostlanabilirlik özellikleri başlangıç ve olgun kompost materyalinden alınan örneklerde C, N. C/N, pH, Termofilik Faz' m süresi ve Bakteri eliminasyon düzeylerinin saptanması ile bulunmuştur. Diğer yandan bakterili deneylerde % 100 eli minasyon sağlanmıştır. ABSTRACT The purpose of our study, composting of solid waste from.food industry in Çukurova region and the effect of gut pathogens. For the purpose we have done compost by using Asphodelina sp., Paunch containing, Soja straw, Apple sediment. Mandarin sediment, and Soja sediment materials. The compostable feature of the materials has determined by C, N, C/N, pH, thermofilic phase time and the level of bacteria elimination. The samples are taken from the begining of copmposting and maturated compost. Also % 100 elimination has been determined in the experiment with bacteria.
Collections