Show simple item record

dc.contributor.advisorÇolak, Ömer
dc.contributor.authorDinçer, Sadik
dc.date.accessioned2020-12-07T16:11:49Z
dc.date.available2020-12-07T16:11:49Z
dc.date.submitted1991
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/161005
dc.description.abstractaz: Bu çalışmanın amacı Bölgemizde gıda endüstrisine ait katı atıkların kompost lanması ve bu prosesin barsak patojeni bakteriler üzerine olan eliminasyon etkisinin araştırılması dır. Bu amaçla, bölgemizde oldukça fazla bulunan çirisotu ( Asphodel ina sp.), iskembe içeriği. Elma posası. Mandalina posası. Soya samanı ve Soya tozu materyal olarak kullanıl il ip kompostlama işlemi gerçekleştirilmiştir. Materyallerin kompostlanabilirlik özellikleri başlangıç ve olgun kompost materyalinden alınan örneklerde C, N. C/N, pH, Termofilik Faz' m süresi ve Bakteri eliminasyon düzeylerinin saptanması ile bulunmuştur. Diğer yandan bakterili deneylerde % 100 eli minasyon sağlanmıştır.
dc.description.abstractABSTRACT The purpose of our study, composting of solid waste from.food industry in Çukurova region and the effect of gut pathogens. For the purpose we have done compost by using Asphodelina sp., Paunch containing, Soja straw, Apple sediment. Mandarin sediment, and Soja sediment materials. The compostable feature of the materials has determined by C, N, C/N, pH, thermofilic phase time and the level of bacteria elimination. The samples are taken from the begining of copmposting and maturated compost. Also % 100 elimination has been determined in the experiment with bacteria.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.titleÇukurova bölgesindeki gıda endüstrisine ait katı atıkların kompostlanması ve bu prosesin barsak bakteriler üzerine olan eliminasyon etkisinin araştırılması
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmEnterobacteriaceae
dc.subject.ytmSolid wastes
dc.subject.ytmFood industry
dc.subject.ytmComposting
dc.subject.ytmÇukurova region
dc.identifier.yokid13144
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid13144
dc.description.pages70
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess