Adana kebabı tüketiminde algılanan riskler
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışmada, Adana ilinde, tüketimi en çok tercih edilen Adana kebabında algılanan, fiziksel, kimyasal ve biyolojik riskler ile gıda kaynaklı sağlık riskleri araştırılmaya çalışılmıştır. Adana ili kentsel alanda yaşayan 400 kişi ile yapılan anket çalışması sonucu veriler elde edilmiştir. Çalışmaya katılan tüketicilerin cinsiyete göre dağılımı incelendiğinde %52'sinin kadın ve %48'inin erkek olduğu belirlenmiştir. Tüketicilerin ev dışı gıda tüketiminde yaklaşık %55 oranında Adana Kebabı tüketmeyi tercih ettikleri belirlenmiştir. Tüketicilerin yaklaşık %27'sinin haftada en az bir kez Adana Kebabı tükettiği ve bu tüketimin mevsime bağlı olmadığı dört mevsim tüketimde bulundukları belirlenmiştir. Adana Kebabı tüketimi ile tüketicilerin aklına gelen ilk sağlık probleminin Kolesterol olduğu gözlenmiştir. In this study; the physical, chemical and biological risks and food-borne health risks perceived in Adana kebab are investigated.The data were obtained from the survey conducted with 400 people living in the urban area of Adana province .When the distribution of the consumers by gender was examined, it was determined that 52% of the participants were female and 48% were male.It has been determined that consumers prefer to consume Adana Kebab at a rate of approximately 55% of the food consumption outside the home.It has also been determined that approximately 27% of the consumers consume Adana Kebab at least once a week and as it is not dependent on one particular season, they consume it four seasons .With the consumption of Adana Kebab, it has been observed that the first health problem that comes to mind of the consumers is Cholesterol.
Collections