Show simple item record

dc.contributor.advisorBostan Budak, Dilek
dc.contributor.advisorVar Öngel, Işıl
dc.contributor.authorKaraali, Meltem
dc.date.accessioned2020-12-07T09:53:21Z
dc.date.available2020-12-07T09:53:21Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2020-04-14
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/126885
dc.description.abstractBu çalışmada, Adana ilinde, tüketimi en çok tercih edilen Adana kebabında algılanan, fiziksel, kimyasal ve biyolojik riskler ile gıda kaynaklı sağlık riskleri araştırılmaya çalışılmıştır. Adana ili kentsel alanda yaşayan 400 kişi ile yapılan anket çalışması sonucu veriler elde edilmiştir. Çalışmaya katılan tüketicilerin cinsiyete göre dağılımı incelendiğinde %52'sinin kadın ve %48'inin erkek olduğu belirlenmiştir. Tüketicilerin ev dışı gıda tüketiminde yaklaşık %55 oranında Adana Kebabı tüketmeyi tercih ettikleri belirlenmiştir. Tüketicilerin yaklaşık %27'sinin haftada en az bir kez Adana Kebabı tükettiği ve bu tüketimin mevsime bağlı olmadığı dört mevsim tüketimde bulundukları belirlenmiştir. Adana Kebabı tüketimi ile tüketicilerin aklına gelen ilk sağlık probleminin Kolesterol olduğu gözlenmiştir.
dc.description.abstractIn this study; the physical, chemical and biological risks and food-borne health risks perceived in Adana kebab are investigated.The data were obtained from the survey conducted with 400 people living in the urban area of Adana province .When the distribution of the consumers by gender was examined, it was determined that 52% of the participants were female and 48% were male.It has been determined that consumers prefer to consume Adana Kebab at a rate of approximately 55% of the food consumption outside the home.It has also been determined that approximately 27% of the consumers consume Adana Kebab at least once a week and as it is not dependent on one particular season, they consume it four seasons .With the consumption of Adana Kebab, it has been observed that the first health problem that comes to mind of the consumers is Cholesterol.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleAdana kebabı tüketiminde algılanan riskler
dc.title.alternativeRisks performed in Adana kebabi consumption
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-04-14
dc.contributor.departmentTarım Ekonomisi Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10238772
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid538779
dc.description.pages122
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess