Bacillus subtilis`in amilaz üretimi üzerine nişastanın etkileri ve mikrodalganın mikroorganizmalar üzerine olan etkilerinin incelenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
1.1 ÖZET Bakterial a-amilaz bir çok ticari alanda kullanılan bir enzimdir. Çalışmalarımızın ilk bölümünde Bacillus subtilisten a-amilaz 4 aşamalı bir saflaştırma prosedürü ile saflaştırıldı. Ayrıca Bacillus subtil is' in amilaz üretimi üzerine nişastanın etkileri incelenmeye çalışıldı. Saflaştırılan enzimlerin aktiviteleri ve miktarları kontrol edilerek optimal nişasta konsantrasyonu tespit edilmeye çalışıldı. Çalışmamızın diğer bir bölümünde mikrodalganın bakteriler üzerine olan etkileri incelendi. Bakterilerde DNA miktarı ve protein miktarı azalırken, RNA ve plazmid miktarında bir artış tesbit edildi. Özellikle plazmid miktarındaki artış kloramfenikol amplifikasyonu ile karşılaştırılarak sonuçlar değerlendirildi. 1.2 SUMMARY Bacterial a-amylase was an enzyme that used in many commercial fields. In the first part of this study, a-amylase of B.subtilis was purified by four purification steps. In addition, It has been intend to examine the effect of starch on the production of a-amylase of B.subtilis. The optimal starch concentration was determined by controlling the activity and amount of purified amylase. In another part of this study, Effect of microwave on bacteria was examined. The amount of DNA and protein decreased, and the amount of plasmid and RNA increased in bacteria after microwave treatments. Particularly, the increase in the amount of plasmid was compared with chloramphenicol amplification and the obtained results are interpreted. 1.1 ÖZET Bakterial a-amilaz bir çok ticari alanda kullanılan bir enzimdir. Çalışmalarımızın ilk bölümünde Bacillus subtilisten a-amilaz 4 aşamalı bir saflaştırma prosedürü ile saflaştırıldı. Ayrıca Bacillus subtil is' in amilaz üretimi üzerine nişastanın etkileri incelenmeye çalışıldı. Saflaştırılan enzimlerin aktiviteleri ve miktarları kontrol edilerek optimal nişasta konsantrasyonu tespit edilmeye çalışıldı. Çalışmamızın diğer bir bölümünde mikrodalganın bakteriler üzerine olan etkileri incelendi. Bakterilerde DNA miktarı ve protein miktarı azalırken, RNA ve plazmid miktarında bir artış tesbit edildi. Özellikle plazmid miktarındaki artış kloramfenikol amplifikasyonu ile karşılaştırılarak sonuçlar değerlendirildi. 1.2 SUMMARY Bacterial a-amylase was an enzyme that used in many commercial fields. In the first part of this study, a-amylase of B.subtilis was purified by four purification steps. In addition, It has been intend to examine the effect of starch on the production of a-amylase of B.subtilis. The optimal starch concentration was determined by controlling the activity and amount of purified amylase. In another part of this study, Effect of microwave on bacteria was examined. The amount of DNA and protein decreased, and the amount of plasmid and RNA increased in bacteria after microwave treatments. Particularly, the increase in the amount of plasmid was compared with chloramphenicol amplification and the obtained results are interpreted.
Collections