D2O ortamına eklenen protein ve enzimlerin kimyasal kaymasının 400 MHz NMR ile incelenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Protein ve enzim çözeltilerinin NMR T? (spin-örgü) ve T? (spin-spin) durulma zamanları 1960'lı yıllardan beri incelenmektedir. Durulma mekanizmaları için birçok yaklaşım kullanılmıştır. Kullanılan yaklaşımlardan biri serbest su molekülleri ile bağlı su molekülleri arasındaki kimyasal değiş-tokuş olayı olmaktadır.Bu çalışmada sucrose, maltose, pepsin ve BSA eklenen D2O çözeltilerinin kimyasal kaymaları, eklenen madde konsantrasyonuna karşı incelendi. Kimyasal kaymalar, konsantrasyonla düzensiz (bazen artan, bazen azalan) değişmektedir. Bu nedenle kimyasal kaymaların konsantrasyonla etkilendiği sonucuna varılmıştır. Ancak etkilenme lineer olmadığı için, proton kimyasal değiş-tokuşu hızlı değildir. NMR T?(spin-lattice) and T?(spin-spin) relaxation times in protein and enzyme solutions have been studied since 1960?s. Many approackes have been used for explaining the relaxation mechanisms. One of them is the chemical exchange of protons between free water and water bound te solids.In this study, chemical shifts of the D2O solutions, to which sucrose, maltose, pepsin and BSA were added, were studied versus concentration fo added substancer. Chemical shifts of materials were disadaly changed by concentration. They have a negative or positive slope to a certain concentration. Then the slope bicomes suddenly reversed. For this reason. There is no reqularly linear dependence on the concentration and in turn There is no fast chemical Exchange between free and bound phoses.
Collections