Search
Now showing items 1-10 of 25
Hayvansal kaynaklı beslenmenin fare davranışları üzerine etkisi
(2020-04-02)
Beslenme insanların en elzem gereksinimlerinin başında gelmektedir ancak temel bir ihtiyaç olmaktan çok daha fazlasıdır. Beslenme alışkanlıklarımızın bizi davranışsal olarak nasıl etkilediğinin, genlerimiz, bilişsel ...
Yetişkin bireylerde ekmek tüketimi ve beden kütle indeksi arasındaki ilişkinin belirlenmesi
(2020-05-21)
Bu çalışma yetişkin bireylerin ekmek tüketimi ve beden kütle indeksi arasındaki ilişkinin belirlenmesi amacı ile yapılmıştır. Çalışma, İstanbul ilinin Beykoz ilçesinde ikamet eden 18-65 yaş arası yetişkin toplam 1766 birey ...
Sıfır-altı aylık dönemde beslenmeyi etkileyen faktörlerin incelenmesi
(2020-06-05)
Bu çalışma sıfır-altı ay arası bebeklerin beslenmelerini etkileyen faktörlerin değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışma 15 Temmuz-15 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul ili Beykoz ilçesi Aile Sağlık Merkezleri'nde ...
Sıçanlarda yüksek fruktozlu mısır şurubuyla indüklenen karaciğer yağlanması modelinde probiyotik ve omega-3 yağ asitlerinin etkileri
(2020-08-14)
Non alkolik yağlı karaciğer hastalığı, patogenezi tam olarak anlaşılamayan, kompleks ve multifaktöriyel bir hastalıktır. Bu çalışmada, yüksek fruktozlu mısır şurubuyla (YFMŞ) karaciğer yağlanması modeli oluşturulan sıçanlarda ...
Türkiye A Milli Güreş Takımındaki sporcuların ağırlık kaybı dönemlerindeki beslenme ve kaygı durumları arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
(2020-04-03)
Bu çalışma, Türkiye A Milli Güreş Takımındaki 18 yaş üstü sporcuların ağırlık kaybı dönemlerindeki beslenme ve kaygı durumları arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışma; serbest stil kadın ve ...
Üniversite öğrencilerinde renklerin tatlı tüketimine etkisinin incelenmesi
(2020-12-03)
Besin yetersizliğinden obeziteye kadar geniş bir aralıkta görülebilen malnütrisyon ve beslenmeye bağlı hastalıkların tüm dünyayı tehdit ettiği görülmektedir. Bir taraftan yeme alışkanlıklarının gün geçtikçe değişmesi ve ...
Obez bireylerde maydanoz ve limon suyunun NAFLD ve obeziteye etkileri
(2020-11-13)
Çalışmada maydanozlu limon suyunun NAFLD ve obeziteye olan etkilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. İstanbul Çamlıca Medipol Hastanesi Beslenme ve Diyetetik polikliniğine başvuran 18-65 yaş alkolsüz yağlı karaciğer hastalığına ...
Premenopoz ve postmenopoz dönemdeki kadınların beslenme durumlarının serum kan lipid ve besin yoluyla alınan poliamin düzeyleri ile ilişkilerinin değerlendirilmesi
(2020-05-21)
Bu çalışma menopoz öncesi ve sonrası dönemde olan kadınların beslenme durumlarının, serum lipid (TK, TG, HDL, LDL) ve diyet poliamin (putresin, spermidin, spermin) düzeyleri arasındaki ilişkiyi saptamak amacıyla yapılmıştır. ...
Masa başı çalışan bireylerde beslenme durumunun ve fiziksel aktivite seviyesinin sağlıkla ilişkili yaşam kalitesine etkisinin değerlendirilmesi
(2020-03-30)
Bu çalışma masa başı çalışan bireylerin, beslenme durumu ve fiziksel aktivite seviyesininyaşam kalitesiyle arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla, İstanbul ilinde masa başı çalışan 19-65 yaş aralığındaki 208 bireyle ...
Gestasyonel diyabetli kadınlarda beslenme durumları ve yaşam kalitesi arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
(2020-05-21)
Gestasyonel diyabet, gebelik sırasında ortaya çıkmaktadır ve pozitif yaşam tarzı değişikliği ile kontrol altına alınabilmektedir. Bu çalışma Aralık 2018-Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ...