Çörek otu, acı badem, haşhaş ve susamın soğuk pres yağlarının antimikrobiyal aktivitesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışmada, bazı şifalı bitkilerden soğuk pres yöntemi ile elde edilen aromatik yağların mikroorganizmalara olan etkisi ile kimyasal içerikleri GC-MS kullanirak incelenmiştir.Bu yağlar, çörek otu, susam, acı badem ve haşhaş bitkisinden soğuk pres yontemi ile elde edilmistir. Daha sonra çalismada Gram pozitif; Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Enterococcus faecium, Enterococcus faecalis, Klebsella subtilis, Bacillus subtilis bakterilerine ve Gram negatif; Salmonella typhimurium, Salmonella kentucky, Salmonella infantis, Salmonella enterocolitis, Escherichia coli, Enterobacter aerogenes, Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas fluorescens bakterilerine ve Candida albicans mantarına karşı antimkrobiyal etki testleri yapılmıştır. Ayrıca elde edilen bu aromatik yagiarin kimyasal içerikleri GC-MS kullanırak incelenmiştir. This study is investigate Anti-microbial Activity and GC-MS analysis of cold-pressed oil that extracted from each of Nigella sativa (Çörek Otu), Papaver somniferum (Haşhaş), Prunus amygdales (Acı Badem) and Sesamum indicum (Susam).We tested against: Gram-positive bacteria: Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Enterococcus Faecium, Enterococcus Faecalis, Klebsella pneumoniae, bacillus subtilis. Gram negative bacteria: Salmonella typhimurium, Salmonella Kentucky, Salmonella infantis, Salmonella enterocolitis, Enterobacter aerogenes, Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas fluorescens and fungi: Candida albicans.
Collections