Show simple item record

dc.contributor.advisorKıran, Bayram
dc.contributor.authorAbdulrahim, Sana I.Soulman
dc.date.accessioned2020-12-06T12:15:08Z
dc.date.available2020-12-06T12:15:08Z
dc.date.submitted2016
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/100665
dc.description.abstractBu çalışmada, bazı şifalı bitkilerden soğuk pres yöntemi ile elde edilen aromatik yağların mikroorganizmalara olan etkisi ile kimyasal içerikleri GC-MS kullanirak incelenmiştir.Bu yağlar, çörek otu, susam, acı badem ve haşhaş bitkisinden soğuk pres yontemi ile elde edilmistir. Daha sonra çalismada Gram pozitif; Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Enterococcus faecium, Enterococcus faecalis, Klebsella subtilis, Bacillus subtilis bakterilerine ve Gram negatif; Salmonella typhimurium, Salmonella kentucky, Salmonella infantis, Salmonella enterocolitis, Escherichia coli, Enterobacter aerogenes, Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas fluorescens bakterilerine ve Candida albicans mantarına karşı antimkrobiyal etki testleri yapılmıştır. Ayrıca elde edilen bu aromatik yagiarin kimyasal içerikleri GC-MS kullanırak incelenmiştir.
dc.description.abstractThis study is investigate Anti-microbial Activity and GC-MS analysis of cold-pressed oil that extracted from each of Nigella sativa (Çörek Otu), Papaver somniferum (Haşhaş), Prunus amygdales (Acı Badem) and Sesamum indicum (Susam).We tested against: Gram-positive bacteria: Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Enterococcus Faecium, Enterococcus Faecalis, Klebsella pneumoniae, bacillus subtilis. Gram negative bacteria: Salmonella typhimurium, Salmonella Kentucky, Salmonella infantis, Salmonella enterocolitis, Enterobacter aerogenes, Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas fluorescens and fungi: Candida albicans.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGenetiktr_TR
dc.subjectGeneticsen_US
dc.titleÇörek otu, acı badem, haşhaş ve susamın soğuk pres yağlarının antimikrobiyal aktivitesi
dc.title.alternativeAntimicrobial activity of cold pressing oil of Nigella sativa, Papaver somniferum, Prunus amygdalus, Sesamum indicum
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentGenetik ve Biyomühendislik Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10136152
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid461011
dc.description.pages81
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess