Browsing by Subject "Jam"
Now showing items 1-20 of 23
-
Ambalaj tasarımında grafik öğeleri diyet reçeller üzerine araştırma ve uygulama
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)XX ÖZET Günümüz dünyasında Ambalaj Sektörü ' ndeki temel eğilimlerin, ekonomik ve teknolojik gelişmelerin yarattığı değişim dinamiğinin etkisi altanda olduğunu bilmekteyiz. Ambalaj sorunları doğrultusunda araştırmayı ... -
Antepfıstığının gastronomi alanında kullanımının yaygınlaştırılması üzerine bir araştırma: Antepfıstığı reçeli örneği
(GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-10-27)Gaziantep'in simgesi haline gelmiş olan Antepfıstığı üstün besleyici içeriği nedeni ile günlük diyetimizde önde gelen yağlı tohumlarımız arasındadır. Bu nedenle Antepfıstığının kullanım alanlarını genişletmek ve ... -
Antosiyanince zengin dut, kiraz ve gilaburu meyvelerindeki fenolikler ve antioksidan kapasitesi üzerine reçel yapım işleminin etkisi
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çal mada reçel üretiminde kullan lan farkl proseslerin g dalar nantioksidan kapasiteleri üzerindeki etkileri ara t r lm ve en uygun metot ortayaç kar lmaya çal lm t r. Ara t rmada kullan lan kiraz, dut ve gilaburumeyvelerinden ... -
Balkabağından (Cucurbita moschata) üretilen reçel, marmelat ve pestilin kalite özelliklerinin incelenmesi
(BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-01-03)Balkabağı (Cucurbita moschata), 10.000 yıldır üretilen ve ılıman iklimlerde yetişen bir meyvedir. İlk olarak Amerika'da yetiştirilmiş, daha sonraları Asya ve Avrupa'da da tarımı yapılmaya başlanmıştır. Dünya ... -
Bazı enginar (Cynara cardunculus var. scolymus L.) çeşitlerinden üretilen enginar reçellerinin fizikokimyasal ve kalite özelliklerinin araştırılması
(BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-12-13)Bu çalışmada Bayrampaşa, Sakız ve ithal (Kıbrıs) enginar çeşitlerinden (Cynara cardunculus var. scolymus L.) üretilen enginar reçellerinin bazı fizikokimyasal ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada ... -
Determination of hydroxymethyl furfural in foods by high performance liquid chromatography
(GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)öz GIDALARDAKİ HİDROKSİMETİL FüRFüRALIN YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİ İLE BELİRLENMESİ Kuş, Sibel Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bolümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Sami EREN Haziran 2003, 87 Sayfa İki farklı ... -
Diyet reçel üretiminde kullanılan tatlandırıcı kombinasyonlarının belirlenmesi
(ANKARA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Yüksek Lisans Tezi Diyet Reçeli üretiminde Kullanılan Tatlandırıcı Kombinasyonlarının Belirlenmesi Bilge KAVALCI Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman : Doç Dr. ... -
Diyet reçel yapımı üzerine bir araştırma
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Araştırma materyalini 4 farklı meyve ve 5 farklı tatlandırıcı ile yapılmış olan 20 reçel çeşidi oluşturmaktadır. Reçel çeşitlerinin duyusal, fiziksel ve kimyasal analizleri yapılmış ve aşağıdaki sonuçlar elde edilmiştir. ... -
Düşük kalorili greyfurt kabuğu reçeli eldesinde bazı katkı maddelerinin kaliteye etkisinin incelenmesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma düşük kalorili greyfurt kabuğu reçeli eldesinde bazı katkımaddelerinin kaliteye etkisinin incelenmesi amacıyla planlanmıştır. Buamaçla öncelikle piyasadan temin edilen greyfurt meyvelerinin kabuklarısoyulduktan ... -
Farklı kıvam verici maddelerin nar reçelinin reolojik özellikleri üzerine etkilerinin araştırılması
(CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Meyve ve sebzeler değişik ürünlere işlenerek değerlendirilebilmektedir. Bu ürünler içerisinde reçel, marmelat, jele, meyve ezmesi (spreads), sürülebilir meyve püreleri (preserve) ve meyve preparatları (preparations) gibi ... -
Frenk üzümünden (Ribes spp.) üretilen reçel ve marmelatin fitokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
(GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada üç farklı Frenk üzümü (kırmızı, siyah, Ojebyn) meyvelerinin fitokimyasal özellikleri ile bu meyvelerden üretilerek 6 ay süreyle depolanmış olan reçel ve marmelatlarının bazı fitokimyasal özelliklerindeki ... -
Isparta gülü (R.damascena) yapraklarının flavonoid yapısı ve reçel üretimi amacıyla muhafaza yöntemleri üzerinde araştırmalar
(ANKARA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ii ÖZET DOKTORA TEZİ İSPARTA GÜLÜ <R. damascena) YAPRAKLARININ PLAVONOİD YAPISI VE REÇEL ÜRETİMİ AMACIYLA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR Y.Sedat VELİOGLU Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ... -
Karadut meyvesinin (Morus nigra L.) reçel ile marmelata işlenmesi ve ürünlerin antioksidan özelliklerinin belirlenmesi
(GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Dünyada ve Ülkemizde son yıllarda fenol bileşikleri ve antosiyanin içerikleri nedeniyle üzümsü meyvelerin üretim ve tüketiminde büyük oranda artışlar meydana gelmiştir. Yapılan araştırmalarda fenol bileşiklerin ve ... -
Kivi reçelinde depolamanın bileşim üzerine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırma kivi reçelinin üretimi ve depolanması sırasında bileşiminde meydana gelen değişmelerin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Reçel kalitesine meyve olgunluğunun etkisinin de araştırıldığı çalışmada ham ve olgun ... -
Maviyemişten (Vaccinum sp.) üretilen reçel ve marmelatın fitokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
(GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada iki farklı maviyemiş çeşidi (Brigitta ve Darrow) meyveleri ve bu meyvelerden üretilip 6 ay süresince depolanan reçel ve marmelatların bazı fitokimyasal özelliklerindeki değişimlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. ... -
Reçellerde ozmofilik mayaların izolasyonu, sayımı ve identifikasyonu ile değişik parametrelerin (su aktivitesi, ph, temperatür) büyümeye etkisi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-82- 6. ÖZET Bu araştırmada, îzmir piyasasında satılan ve evlerde üretilen 8 değişik tip 80 meyve reçelinden ozmofilik ve ozmotolerant mayaların izolasyon ve identifikasyonları gerçekleştirilmiştir. Bu reçellerin 8'i ... -
Reçellere katılan benzoik asit miktarının spektrofotometrik tayini
(GAZİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)11 REÇELLERE KATILAN BENZOİK ASİT MİKTARININ SPEKTROSKOPİK YÖNTEMLE TAYİNİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA (Yüksek Lisans Tezi) Ümit ÖZBAY EKER GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Mart 1995 OZ Bu çalışmada, gıda katkı maddelerinden ... -
Sağlıklı bireylerde makro besin öğeleri kombinasyonunun kan glukoz düzeyine etkisinin değerlendirilmesi
(HALİÇ ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019-04-25)Makro besin öğelerinin özellikle diyet proteinlerinin karbonhidratlarla beraber tüketiminin sağlıklı bireylerde plazma insülin konsantrasyonlarını ve postprandial kan glukozunu olumlu etkilediği klinik çalışmalarla ... -
Şeker şurubunun inversiyonuna etki eden kimi faktörlerin araştırılması
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-06)Bu araştırmada, reçel yapımında kullanılan şeker şurubunun konsantrasyonu sırasında ısının ve asitin etkisi ile oluşan invert şeker miktarı ve TSE ce sınırlandırılan HMF miktarının saptanması ve kalite düşüklüğü yapan ... -
Taze, dondurulmuş ve kurutulmuş kayısılardan üretilen reçellerin kalitelerinin belirlenmesi
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada; reçel üretiminde ortaya çıkan hammadde sorununa çözüm bulmak ve taze kayısılardan yapılan reçel üretimine alternatif geliştirmek amacıyla, dondurulmuş ve kurutulmuş kayısılardan da reçel üretimi yapılmıştır. ...