İletken polimerlerin içerisine enzim tutuklanması ile yapılan biyosensörler
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
PEO olarak kodlanan tiyofen sonlu poli(etilen oksit) ve 3-metiltiyenil metakrilat ve p-vinilbenziloksi poly (etilen oksit) birimleri içeren ve CP olarak kodlanan kopolimerin sabit potensiyel altında yapılan elektroliz yardımıyla su-sodyum dodesil sülfat (SDS), su-paratoluen sülfonik asit (PTSA) ve asetonitril (AN)-tetrabütilamonyum tetrafloroborat (TBAFB) solvent-elektrolit çiftleri kullanılarak PEO ve CP'nin pirol (Py) ile kopolimerleri sentezlendi. CP ve PEO'nun pirol kullanılarak elde edilen kopolimerleri glukoz oksidaz tutuklamaları için kullanıldı. Enzim elektrotlarının optimum pH ve sıcaklıkları, çalışma kararlılıkları ve raf ömürleri tayin edildi. Bu enzim elektrotlarının kinetik parametreleri de ayrıca incelendi. Hazırlanan biyosensörler ile Türkiye'de iki farklı firmaya ait portakal sularındaki glukoz miktarı ölçüldü. Graft copolymerization of Thiophene ended poly(ethylene oxide) (PEO) and random copolymer (CP) of 3-methylthienyl methacrylate and p-vinylbenzyloxy poly (ethyleneoxide) CP and PEO with pyrrole (Py) were achieved in H2O - sodium dodecylsulfate (SDS), H2O - p-toluenesulphonic acid (PTSA) and acetonitrile (AN) - tetrabutylammonium tetrafluoroborate (TBAFB) solvent electrolyte couples via constant potential electrolyses. Immobilizations of glucose oxidase enzyme were performed in the matrices obtained via copolymerization of PEO and CP with pyrrole. Immobilization was carried out via entrapment of enzyme in matrices during the polymerization of pyrrole. Temperature optimization, operational stability and shelf-life of the enzyme electrodes were investigated. Maximum reaction rate (Vmax) and Michaelis-Menten constant (Km) were determined. The amount of glucose in orange juices of Turkey was investigated by using enzyme electrodes.
Collections