Search
Now showing items 1-7 of 7
Triptofan tespiti için moleküler baskılanmış polimer temelli kuvars kristal mikroterazi nanosensör geliştirilmesi
(2020-02-16)
Sunulan çalışmanın amacı, triptofan tayinine yönelik moleküler baskılanmış polimer (MIP) temelli kuvars kristal mikroterazi (QCM) nanosensör geliştirilmesidir. QCM nanosensör, 2-metakriloamidohistidin-Cu(II) [MAH-Cu(II)]-Triptofan ...
Sülfonamit temelli suda çözünebilen bazı kaliks[N]aren bileşiklerinin sentezi ve antikarsinojenik etkilerinin incelenmesi
(2020-03-11)
Sunulan bu çalışmada; N,N-dimetil etilendiamin (B7, B8 ve B9) ve etilendiamin (B13, B14 ve B15) grupları içeren farklı halka boşluk çapına sahip bazı kaliks[n]arenlerin (n: 4, 6 veya 8) sentezi ve bu bileşiklerin MCF-7, ...
Sporopollenin yüzeyıne 2-hidroksi-1-naftaldehit`in ımmobılızasyonu ve atık sulardan Cr(VI) iyonlarının uzaklaştırılmasında kullanımı
(2020-01-29)
Yapılan bu çalışmada Sporopollenin (Sp) yüzeyinin immobilizasyonu gerçekleştirilmiştir. İmmobilizasyon işlemi için ilk olarak sporopollenin yüzeyine Etilendiamin (En) bileşiği modifiye edilmiştir. İkinci olarak modifiye ...
Bazı iletken polimerlerin gaz sensörü olarak teorik modellenmesi
(2020-06-24)
İletken polimer sınıfının bir üyesi dithieno(3,2-b:2',3'-d)pyrrole (DTP) molekülü ile yaptığımız çalışmada, SOx (SO2 ve SO3) Kükürt oksitler ile etkileşimlerinin sensör mekanizmalarının aydınlatılması için Yoğunluk ...
Farklı fonksiyonel gruplara sahip kaliksaren temelli poliakrilonitril nanofiberlerin sentezi ve protein adsorpsiyon çalışmaları
(2020-09-12)
Bu tez çalışmasında, farklı halka boşluk çapına sahip ester türevli kaliks[n]aren (n: 4, 6 ve 8) bileşikleri sentezlenmiş ve yapıları spektroskopik yöntemlerle aydınlatılmıştır. Sentezlenen bu yapıların aminoasit ve protein ...
Ekmeklik buğdayda geliştirilen rekombinant kendilenmiş hat populasyonunda yüksek molekül ağırlıklı glutenin alt ünitelerinin bazı kalite özellikleri üzerine etkileri
(2020-12-06)
Ekmeklik buğdayın kalitesi birçok fiziksel, kimyasal ve moleküler özellik tarafından kontrol edilmektedir. Buğday kalitesini etkileyen önemli genetik kaynaklardan biri de Yüksek Molekül Ağırlıklı (YMA) Glutenin Alt ...
Karaman bölgesinde üretilen balların bazı antioksidan ve mineral madde içeriklerinin araştırılması
(2020-05-08)
Bal, tüm dünya tarafından tüketilen ve temel gıda maddeleri arasında gösterilen hayvansal bir üründür. Hazırlanan bu çalışmada Karaman bölgesinde üretilen balların kimyasal özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bal ...