Show simple item record

dc.contributor.advisorUlukanlı, Zeynep
dc.contributor.authorÇavli, Perihan
dc.date.accessioned2020-12-06T10:11:49Z
dc.date.available2020-12-06T10:11:49Z
dc.date.submitted2004
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/97241
dc.description.abstractÖZET Bu çalışma Kars'ta lokantalarda satışa sunulan döner kebaplarında E. coli 0157:H7 varlığını belirlemek amacıyla yapıldı. Kars'ın farklı lokantalarından toplam 80 döner örneği belli bir sıra takip edilmeden toplandı. Örnekler novobiosinli mEC bulyonla ön zenginleştirme sonrasında cefixim tellürit katkılı SMAC ağara ardından VRB+MUG ağara ekildi. Elde edilen şüpheli koloniler aglütinaston testi ve biyokimyasal testler ile onaylandılar. Kontaminasyon düzeyi E. coli 0157 için % 1 1,25 E. coli 0157:H7 için ise % 26,25 olarak tespit edildi. Anahtar kelimeler: Pişmiş döner, E. coli 0157:H7 II
dc.description.abstractABSTRACT We aimed to detect E. coli 0157:H7 in doner kebaps sold at restaurants in Kars. A total of 80 samples of cooked beef doner kebaps were collected randomly from different resteurants in the city of Kars to detect E. coli 0 1 57:H7. Samples were initially eniroced with the mEC+novobiosin and spread onto CT SMAC and VRB+MUG subsequantly isolates recovered from the enrichment procedures were subjected to the agglutination test and then biochemical tests. The contamination was found at 1 1,25 % and 26,25 % of the 80 doner samples with R coli 0157:H7 and 0157, respectively. Key words: Cooked doner, E. coli 0157:H7 IIIen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.titleKars ilinde lokantalarda satışa sunulan dönerlerin E. coli 0157:H7 açısından incelenmesi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBiyoloji Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid168454
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKAFKAS ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid151933
dc.description.pages53
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess