IĞDIR ÜNİVERSİTESİ: Recent submissions
Now showing items 241-250 of 250
-
Türkiye`de kestane şekeri tüketici tercihlerini etkileyen faktörlerin analizi: Bursa ili örneği
(IĞDIR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-02-04)Tez çalışması Bursa il merkezi ve merkeze otuz kilometre uzaklığındaki toplam yedi ilçede yaşayan tesadüfi olarak belirlenen 512 tüketiciyle yüz yüze anket yöntemi kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmada yaş, cinsiyet, ... -
Polifenol oksidaz enziminin posof badele elmasından (Malus domestica L.) saflaştırılması, karakterizasyonu ve bazı kimyasalların ve metal iyonlarının enzim aktivitesi üzerine etkilerinin incelenmesi
(IĞDIR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-08-06)Posof Badele elmasından (Malus domestica L.) yapılan bu çalışmada polifenol oksidaz (PPO) enzimi aseton çöktürmesi yöntemiyle kısmi olarak saflaştırıldıktan sonra afinite kromatografisiyle saflaştırılıp karakterize edilmiş ... -
Tüketicilerin kanatlı eti tüketim ve satın alma davranışları: Iğdır ili örneği
(IĞDIR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-01-07)Tez çalışması Iğdır ili Merkezinde tüketicilerin kanatlı eti tüketimi ve satın alma davranışlarını incelemek için tesadüfi olarak seçilen 250 tüketiciyle yüz yüze anket yöntemi kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmada ... -
Farklı humik asit dozlarının soya (Glycine maxL.Merrill) çeşitlerinde verim ve kalite üzerine etkisi
(IĞDIR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-06-15)Çalışma 2017 yılında Mersin ilinin Erdemli ilçesi ekolojik şartlarında ve çiftçi arazisinde yürütülmüştür. Dört farklı soya çeşidinde (Türksoy, Nazlıcan, Atasoy ve Yeşilsan) 4 farklı humik asit dozu (0, 100, 200, 400 ... -
Tuzluca ilçesinde doğal olarak yetişen kuşburnu (Rosa canina L.) meyvelerinin fitokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
(IĞDIR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-02-28)Bu çalışma 2018 yılında Iğdır ili Tuzluca ilçesinde doğal olarak yetişen kuşburnu tiplerinin meyve özelliklerini belirlemek amacıyla Pirli (935 m), Hamurkesen (1.830 m) ve Ortabucak (1.670 m) köylerinde yapılmıştır. Her ... -
Iğdır koşullarında bazı erkenci pamuk çeşitlerinin(Gossypium hirsutum L.) uygun ekim zamanlarının belirlenmesi
(IĞDIR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-02-04)Bu çalışma farklı erkenci pamuk çeşitlerinin farklı ekim zamanlarında agronomik ve teknolojik özelliklerini belirlemek amacıyla Iğdır ili şartlarında yürütülmüştür. Araştırma sonucunda ekim zamanının çıkış gün sayısı, ilk ... -
Turunçgil posalarının ruminant beslemede alternatif yem kaynağı olarak kullanımı ve metanüretim kapasiteleri
(IĞDIR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-02-17)Hatay ilinde yetişen turunçgil posalarının ruminant beslemede alternatif yem kaynağı olarak kullanımı ve metan üretim kapasitesini belirlemek amacıyla; Kuru Madde, pH, Olması gereken pH, Fleig Skoru, Ham Kül, Ham Protein, ... -
Termal yöntemlerle elde edilen sıcak su dozlarının Convolvulus arvensis L., Setaria viridis (L.) ve Amaranthus retroflexus L. yabancı otları üzerindeki etkileri
(IĞDIR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-02-05)Bu çalışma Iğdır ili sert zemin alanlarında yaygın olarak bulunan Convolvulus arvensis L. Amaranthus retroflexus L. ve Setaria viridis (L.) P. Beauv. yabancı otları üzerine solar yöntemle elde edilen 98°C'deki sıcak ... -
Iğdır ilinde yabancı otların biyolojik mücadelesindepotansiyel öneme sahip curculionidea (Coleoptera)türlerinin belirlenmesi
(IĞDIR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-02-14)Bu çalışma Iğdır ilinde tarım ve tarım dışı alanlarda bazı yabancı otlar üzerindebeslenen Curculionidae (Coleoptera) familyasına ait türlerin belirlenmesi amacıyla 2016yılında Mart-Kasım ayları arasında yürütülmüştür. Doğa ... -
Iğdır ilinde yetiştirilen halep keçilerinde somatik hücre, meme özellikleri ve süt verimi arasındaki ilişkiler
(IĞDIR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-06-18)Bu çalışma, Iğdır ilinde 62 baş ile Halep keçi yetiştiriciliği yapan özel bir işletmede yürütülmüştür. Keçilerde somatik hücre sayısı (SHS), süt verim özellikleri ve meme özellikleri incelenmiştir. Yapılan değerlendirmelerde; ...