Harran Ovası koşullarında yetiştirilen bazı üzüm çeşitlerinin ampelografik nitelikleri ile verim ve kalite unsurlarının belirlenmesi üzerinde bir araştırma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
II ÖZET Yüksek Lisans Tezi HARRAN OVASI KOŞULLARINDA YETİŞTİRİLEN BAZI ÜZÜM ÇEŞİTLERİNİN AMPELOGRAFİK NİTELİKLERİ İLE VERİM VE KALİTE UNSURLARININ BELİRLENMESİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA Yıldız DİLLİ Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı 1997, Sayfa: 154 Bu araştırma, GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi )'ın uygulamaya girmesiyle suya kavuşan Harran Ovası'nda sulu koşullarda yetiştirilen, bölge için çoğu yeni bazı sofralık ve şaraplık üzüm çeşitlerinin ampelografik özelliklerini, çeşitlerin verim ve kalite unsurlarını, fenolojik gelişmelerini belirlemek amacıyla 1995 ve 1996 yıllarında gerçekleştirilmiştir. Çeşitlerin özellikleri, lBPGR'nin `Üzüm Tanımlayıcıları ` metoduna göre belirlenmiştir. Araştırmada ele alınan 14 üzüm çeşidinin ampelografîk özelliklerinin yanısıra verim ve kalite özellikleri ile fenolojik özellikleri belirlenmiştir. İncelenen çeşitler arasında Horoz Karası en verimli, Perle de Csaba ise en verimsiz çeşit özelliğini göstermiştir. Anahtar Kelimeler: Üzüm, Ampelografı, Vitis vinifera, IBPGR. Ill ABSTRACT Master Thesis A STUDY ON DETERMINATION OF YIELD AND QUALITY COMPONENTS WITH AMPELOGRAPHIC CHARACTERISTICS OF SOME GRAPE CULTIVARS GROWN IN HARRAN PLAIN CONDITIONS Yıldız DİLLİ Harran University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Horticulture 1997, Page: 154 This study was carried out during 1995-1996 in order to determine the phenological developments, yield and quality components, ampelographic characteristics of some of them are table and vine grape varieties the most of which new for provinces, under irrigated conditions grown in Harran Plain water reaching with the run of Southeast Anatolia Project (S.A.P.).Characteristics of grape cultivars were described by the methods of IBPGR's `Descriptors for Grape`. The ampelographic characteristics of fourteen grape cultivars were investigated. Besides of yield and quality components and phenological properties were described. Among the varieties having been examined have indicated that the Horoz Karası is the most productive on the other hand The Perle de Csaba is the most barren variety. Keywords: Grapevine, Ampelography, Vitis vinifera, IBPGR
Collections